poljo

Maslinu iz Kaštel Štafilića čeka filmsko platno

POZNATI HRVATSKI REDATELJ VLADIMIR TADEJ NAJAVLJUJE:
Nakon što je, pod naslovom U krilu bake masline, prije tri godine napisao priču za djecu o tisuću i petsto (i više) godina staroj maslini iz Kaštel Štafilića, poznati hrvatski redatelj, scenograf i scenarist Vladimir Tadej, nedavno je završio i pisanje scenarija za film pod istim naslovom. Tako će prastara maslina, zaštićeni spomenik prirode, čija je slika obišla svijet, i na prigodnoj marki Hrvatske pošte (2001.) doživjeti svoju ekranizaciju.

Vladimir Tadej na tišnjanskoj rivi uz mladu maslinu/Branko PAVLOV"Film, koji će se raditi u produkciji Croatia filma, bit će kombinacija animiranog i igranog, a snimanje će najvjerojatnije početi na proljeće iduće godine", rekao nam je Tadej kojeg smo zatekli na kratkom odmoru u Tisnome. Ova suvremena filmska bajka, u kojoj su glavni likovi djevojčica Ika i maslina Olea Europea koja je nadživjela Rimljane i Hune, da bi dočekala i Hrvate, ima i toliko danas prisutan ekološki segment.
"I to je jedan od razloga što su mnogi europski producenti zainteresirani za nju, među kojima i oskarovac Hans Dewers iz amsterdamskog Edmon filma-TV ili Dieter Pochlatko iz Epo-filma iz Beča", kaže Tadej, koji će režirati film, u čemu bi mu kao koredatelj trebao pomoći austrijsko-njemački redatelj Marjan Vajda.
Što se, pak, tiče ostalih suradnika u radu na filmu, Tadej je izrazio želju da to budu domaći ljudi koji, kako je rekao, osjećaju ovo najplemenitije drvo, pa uz uloge djece koju će igrati mali Kaštelani, od odraslih spominje Špira Guberinu za ulogu Barbe, Šimu Strikomana kao snimatelja, te Arsena Dedića i Dražena Žanka, što bi trebali napraviti posao oko glazbe.
Uvjeti korištenja    Korištenje kolačića    Kontakt    Marketing
Copyright © 2023. Portal grada Kaštela. Sva prava zadržana.