hren

UVOZNICA islandsko-ruskih pilula Anti Polis za područje cijele Jugoslavije Marija Petrović potvrdila je za Jutarnji list kako bi u Hrvatsku u iduća dva tjedna trebalo stići 40 tisuća pakiranja tableta Anti Polis, koje djeluju tako da bez obzira na količinu popijenog alkohola, osobi koja puše u Draeger pokaže nula promila.
Prodaja tableta u Srbiji je počela prije par dana i izazvala je veliko zanimanje javnosti. Cijena paketa s četiri tablete košta oko 3 eura, a tablete se prodaju na kioscima, u kafićima i restoranima.

Marija Petrović rekla je kako su tablete registrirane u kategoriji konditorskih proizvoda.

"Riječ je, zapravo, o bombonima koji su proizvedeni na Islandu, a Rusi su ih prije 14 godina doradili i unaprijedili. Djeluje tako da pet minuta nakon uzimanja veže molekule alkohola naa donji trakt, pa se kasnije izbacuju putem mokraće. U gornjem, dišnom traktu na taj način nema alkohola, pa se puhanjem u policijske mjerače ne vidi koliko ga zapravo ima u organizmu." - opisuje Petrović djelovanje lijeka dodajući kako su istraživanja dokazala da nema nikakvih nuspojava.

Rekla je i da je ona sama isprobala učinak tableta, pa je nakon što ih je popila alkohol u njezinoj krvi pao s 1,5 promila na 0,03 promila.

Prošlog tjedna u Hrvatskoj je Petrović pronašla distributera koji će proizvod plasirati na hrvatsko tržište. No, s tim bi moglo biti problema. Naime, Željko Slemenšek iz Uprave za sanitarnu inspekciju tvrdi kako Anti Polis pilule neće moći biti registrirane u Hrvatskoj.

Preostaje nam da pričekamo još dva tjedna, kada bi se prema najavama Anti Polis pilule trebale naći na policama hrvatskih trgovina.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij