hren

Za potrebe snimanje zatvaraju se pojedince ulice, a scenografija zahtijeva i povremeno mijenjanje izgleda pojedinih ulica.
U Splitu se posljednjih tjedana snima britanska miniserija The Ipcress File u kojoj glume Joe Cole, Lucy Boynton i Tom Hollander.

Ekipa serije u Hrvatskoj će se zadržati do sredine lipnja, a osim u Splitu, snimat će se u Rijeci i Opatiji. Kadrovi serije će se osim u Hrvatskoj snimati i u Liverpoolu.

U Splitu će snimanje trajati još sljedeći tjedan. Za potrebe snimanje zatvaraju se pojedine ulice, policija kontrolira pojedine ulice, a scenografija zahtijeva i povremeno mijenjanje izgleda pojedinih ulica.

Radnja ove serije događa se tijekom razdoblja hladnog rata – stoga su ispred hotela Bellevue danas bili oldtimeri, stari automobili…

Scenarij ove televizijske serije je detektivsko – kriminalističkog žanra. Radnja serije smještena je u 60im godinama 20. stoljeća. Glavni junak serije je Henry Palmer, protagonist niza filmova koji se temelje na glavnom liku špijunskih romana koje je napisao Len Deighton. Tv serija u 6 nastavaka bazirana je na svjetski uspješnom špijunskom fimu iz 1965 god. u kojoj je glavnu ulogu imao Michael Cane.

Hrvatska koprodukcija je MP Filmske produkcija iz Zagreba, a britanska produkcija je Atitude.

 

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij