hren

Bugatti Chiron Sport LDC se u francuskoj mornaričkoj bazi Landivisiau utrkivao s lovcem Dassault Rafale, a koji bi trebao postati i hrvatska borbena uzdanica

Ako je vjerovati najavama poslovnog svijeta da bi u strategiji restrukturiranja Volkswagena i Porschea legendarni brend luksuznih super sportskih automobila Bugatti uskoro mogao doći pod okrilje hrvatskog Rimca automobila, a isto tako, ako je vjerovati “dobro upućenim medijima” da je francuski Rafale postao novi borbeni lovac Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, onda je jučerašnji događaj u Francuskoj bila i prava “hrvatska priča”.

Naime, kako bi odali počast svim francuskim i savezničkim pilotima, prvenstveno iz 1. svjetskog rata, ali i čitavog 20. stoljeća, Bugatti je sa svojim modelom Chiron testirao svoju brzinu protiv ponajboljeg europskog, a zasigurno i jednog od najboljih svjetskih, lovaca – francuskog Dassuault Raflea i to u mornaričkoj verziji.

Iako sam rezultat utrke i nije toliko bitan, spomenimo da je u startu poveo Bugatti, ali ga je, očekivano, Rafale ubrzo prestigao. Možda je ovakve utrke kao tradiciju moguće za koju godinu zamisliti i u Hrvatskoj povodom nekog nacionalnog praznika ili neke druge obljetnice.

Foto : Bugatti
Izvor : Poslovni.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij