hren

Potopljene rive diljem Makarske rivijere, spašavanje ribarskih brodova u Veloj Luci, potpuno razbijena riva u Dubrovniku, potonule i oštećene brodice na Pelješcu, nasukavanje trajekta u Zadru i hitan transport trudnice s Hvara, samo su djelić jučerašnjeg jugom nabijenog dana kojem doista treba i malo opuštenog tona.

Za ovo posljednje pobrinula se performerica, kojoj doduše ne znamo ime, no čitatelj kaže da je šlag na kraju cijele ove današnje priče o južini.

Dodaje da joj ovo nije prvi ovakav performans i da je već plesala ovako na zadarskim Orguljama, no vidljivo je da je ovaj pothvat prilično teži, a čini se i opasniji.

I dok je trajekt iz Preka prema Zadru muku mučio da pristane u Gaženicu, pa je udario u lukobran i srećom, pristao u staru zadarsku luku bez posljedica za putnike, posadu i brod, ova djevojka je odlučila demonstrirati pravi dalmatinski dišpet.

U Dubrovačkoj Republici vijećnici nisu donosili važne odluke za vrijeme južine jer su smatrali da se ne mogu donositi suvisle odluke.

Je li ova odluka bila najpametnija ili…?

Prosudite sami…

Izvor: Morski.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij