Otok Hvar dobio je još jedno međunarodno priznanje, veliku nagradu čitatelja uglednog časopisa Condé Nast Traveler, čiji su ga glasovi ove godine svrstali u TOP 5 najboljih otoka Europe!

Condé Nast Traveler i ove je godine, po 33. put organizirao izbor najboljih svjetskih otoka, a za Nagradu po izboru čitatelja glasovalo je više od 715 tisuća glasača.

Proglašenje nagrada održano je u ponedjeljak, 5. listopada 2020., kada su objavljeni laureati po kontinentima, a upravo je otok Hvar zasjao na četvrtome mjestu europske liste najboljih otoka.

Uz Hvar, u tri najbolja otoka svrstani su grčki otoci Folegandros, Zakynthos i Crete, dok mu u leđa gledaju grčki otoci Mykonos i Skiathos, otok Jersey u Ujedinjenom Kraljestvu, talijanski otok Ischia, španjolski otok Mallorca te turski otok Bozcaada.

Condé Nast Traveler ističe kako je Hvar izvrsna destinacija za posjetu tijekom cijele godine, poglavito zbog toplih ljeta i blagih zima, te ističe poznatu hvarsku statistiku – kako je upravo ovo najsunčaniji otok u Hrvatskoj, s više od 2800 sunčanih sati godišnje. Ovaj ugledni svjetski časopis naglašava i bogato povijesno i kulturno nasljeđe grada Hvara – ističući tvrđavu Fortica, Arsenal i Hvarsko kazalište kao nezaobilazne kulturne spomenike. Također, urednici pišu i o poznatoj žetvi hvarske levande kao i o Festivalu levande, koji postaje jedna od glavnih atrakcija u ljetnim mjesecima i koji se usprkos COVID 19 pandemiji i ove godine organizirao.


Direktor TZ Grad Hvar, Petar Razović

– Ova je nagrada dokaz pravog smjera u kojem se razvija turizam grada Hvara, kao svjetski poznatu i luksuznu turističku destinaciju. Također sa ovogodišnjih ostvarenih 50 000 dolazaka i 280 000 noćenja nagrada je svojevrsna kruna, ipak sa gledišta COVID 19 pandemije, našoj uspješno organiziranoj sezoni u kojoj smo ostvarili zacrtane ciljeve.

Čast nam je biti u društvu najboljih svjetskih otoka – nagrada je ovo i svim turističkim dionicima našega grada i našega otoka, kao i zahvala svim vjernim zaljubljenicima u otok Hvar koji su nam dali svoj glas.

U Turističkoj zajednici grada Hvara sada nastavljamo s pripremama turističke godine 2021. koja će biti vrlo izazovna, te se nadamo da će Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatska turistička zajednica novim izmjenama Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma preuzeti garanciju kreditnih zaduženja lokalnih TZ-ova, a da će HBOR sa komercijalnim bankama osigurati financijska sredstva kako bi što uspješnije i spremnije mogli raditi svjetsku promociju Hvara ali i cijele Hrvatske na turističkim tržištima – ističe direktor Turističke zajednice grada Hvara, Petar Razović.

Izvor : Morski.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij