hren

Vjerojatno, poput većine parova, i vi odgađate važne rasprave, šutite kad ste ljuti ili vam se, kao i mnogima, često dogodi da se mala svađa pretvori u raspravu gigantskih razmjera. Probajte promijeniti pristup rješavanju problema. Kada ste ljuti, pokušajte se nasmijati, a važne rasprave ne odgađajte jer time ne rješavate problem.

Priznajte, posvađajte se i riješite problem

Sigurno su mnogi od vas imali bar prijatelje čija im se veza činila savršenom. Ipak, iako nikada nisu dizali glas jedno na drugo ili se svađali, na kraju su prekinuli. Kako vam se ne bi dogodilo isto, ne zataškavajte probleme, recite mu otvoreno što vam smeta. Preživjet će kritiku i vjerojatno se potruditi da bude pristojniji.

Velike svađe zbog malih problema

Čini se da najveće svađe nastanu iz naoko malih sitnica. Posebno kada se radi o neredu koji jedno od partnera radi po kući. Većinom su muškarci ti koji za sobom ostavljaju stvari ili zaborave pospremiti, a žene se stavljaju u uloge mama i upozoravaju ih da kupe za sobom. To nikoga ne veseli. Ni muškarce, koji ne vole da im se prigovara, ali ni žene kojima ne treba još jedno dijete, nego muškarac. To što neki muškarci zaboravljaju spustiti zahodsku školjku ili igraju igrice dok vi pospremate stan možda jesu mali problemi, no razgovarajući o njima možete riješiti i neke dublje probleme, poput recimo nepoštivanja. Naime, mnoge žene se osjećaju iskorišteno i osjećaju nedostatak poštovanja od strane partnera koji se ne sjeti ponuditi pomoć u kućanskim poslovima.

Različiti stavovi i vruće debate

Iako su mnogi parovi vrlo slični jedni drugima i imaju zajedničke interese, u nekim razdobljima života o nekim temama ne moraju imati jednako mišljenje. Različiti stavovi o gay brakovima, politici, djeci, mogu predstavljati problem, ako ne znate konstruktivno razgovarati. Žestoka rasprava može biti poticajna i mnogi bi možda više željeli partnera s kojim mogu debatirati i razgovarati o svemu nego mrtvo puhalo koje se sa svim slaže. No ako niste od onih koji znaju popuštati i koje krasi tolerancija, prije ozbiljne veze ipak se raspitajte o partnerovim prioritetima i stavovima.

Ljubomora i obilježavanje teritorija

I nakon godina veze zna vas pogoditi žalac ljubomore. Pronašli ste prekrasno donje rublje i bojite se da je vaš dragi to namijenio kolegici s posla. Odmah sumnjate i kuhate u sebi. Nemojte prenagliti, pitajte ga koji je bio povod shoppinga. Ako mu otkrijete svoju ranjivu stranu, pokazat ćete mu svoje najdublje strahove i tako mu pokazati što čini krivo. Malo ljubomore ne škodi, no nemojte ga odmah napasti. Možda je stvarno dar namijenio vama za godišnjicu veze.

Kriza u seksualnom životu

Svađa oko seksa, tipa ima li ga dovoljno, zašto vas je odbio i rješavanje drugih problema iz kreveta mogli bi dobro utjecati na vaš seksualni život.

Nemojte se samo duriti ili mu vratiti istom mjerom, pitajte ga zašto je radije igrao igricu nego se mazio s vama. Možda vam se odgovor neće svidjeti, ali probajte riješiti problem.

Što nikako ne učiniti dok se svađate:

- Riječi UVIJEK i NIKADA su strogo zabranjene.
- Prebacivati krivicu i vagati tko je više skrivio.
- Psovati.
- Uskraćivati seks.
- Kritizirati njegovu obitelj i prijatelje.
- Mučiti ga šutnjom.
- Spominjati veličinu.
- Likovati.
- Potući se.

Izvor: T-portal


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij