hren

Povodom trećeg Bokun festivala, festivala nijemog filma i drugih osjetila, Trogir se u rujnu pretvara u grad nijemog filma. Uz odobrenje Konzervatorskog odjela u Trogiru na čelu s pročelnicom Jasnom Popović, obitelji Hamzai i grada Trogira, na istočnom pročelju najstarije romaničke kuće na Radovanovom na trgu u staroj UNESCO – ovoj jezgri, izvjesit će se privremena umjetnička instalacija na temu festivala.

Na starom jedru jedrilice dimenzija 5,5 x 3,75 metara grafiter Dino Vejnović naslikat će lik Bustera Keatona američkog komičara nijemog filma, redatelja, scenarista, glumca, producenta, kaskadera. Jedro je iskrojio bivši jedriličar Vedran Rožić vlasnik trogirske tvrtke Adria sail, dok nas je na postavljanje instalacije inspirirao Art festival Zen Opuzen na čelu s Giovannijem Aničićem koji je pozdravio ideju uz kompliment: Tako se svoje misto voli! Postavljanje jedra najavljujemo za utorak 1. rujna u 17 sati.

Bokun festivala, festival nijemog filma i drugih osjetila održat će se 12. rujna 2020. godine u 19 sati i 30 minuta u parku Malarija u Trogiru. Ulaz će biti besplatan uz slogan: Kultura narodu!

Više o festivalu doznajte OVDJE


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij