hren

Iako nas je pandemija izazvana koronavirusom sve privremeno spriječila ili ograničila da uživamo u nekim zajedničkim aktivnostima, postoje mjesta na kojima obitelji i prijatelji mogu provesti ugodne trenutke bez straha da će narušiti uredbe i pravila ponašanja tijekom epidemije.

Malo tko iz Splita a i iz samih Kaštela zna da se iznad Kaštel Starog nalazi predivan Planinarski dom koji je na usluzi svim dobronamjernim putnicima, izletnicima. Tijekom karantene, Planinarski dom Malačka dobio je novo ruho. Marljivo se radilo na obnovi i dotjerivanju dotrajalih prozora, zidova i vrata. U sklopu radova dotjeran je i prostor vanjskoga komina u kojem su postavljeni novi prozori i vrata. Zidovi gornjih i donjih spavaonica, kao i zidovi u restoranu, osvježeni su i obojani kako bi boravak u domu bio još ugodniji.

Dom je otvoren za sve planinare i one koji se tako osjećaju, ali i za sve koji žele provesti ugodan vikend, pobjeći iz gradske vreve i provesti ga s obitelji ili prijateljima i guštati u najljepšem pogledu na Kaštelanski zaljev. U prekrasnom ugođaju Planinarskog doma Malačka možete uživati u neponovljivom pogledu ali i ponudi domaće hrane. Možete „baciti“ na gradele, „ubaciti“ u komin, a dok vi ispijate hladno piće, dok se krčka domaća hrana ili cvrče gradele, djeca se mogu igrati na igralištu namijenjenom upravo za njihovo produktivno vrijeme, a nakon „ića i pića“, svako tko „preživi“ obilat objed, može u predvečerje, uz predivan pogled na zalazeće sunce, baciti na balote. Svojim prijateljima možete poslati link na live stream, koji je od nedavno instaliran na Domu, te vas u realnom vremenu mogu vidjeti, družiti se s vama ili samo uživati u pogledu na Kaštelanski zaljev.

Domaćini vam preporučaju da obrnute slijed i plan svog izleta, osmjelite se te dobro markiranim i pristupačnim putovima posjetite izvor i jezera koji su cca 20 min hoda, te ako ste u kondiciji, do sv. Ivana na Birnju koji je udaljen cca 1 sat šetnje. Domarima ćete najaviti svoj izlet i po povratku će vas čekati domaći obrok. Dogodi li se da ste umorni i želite se probuditi uz izlazak sunca na planini pijući jutarnju kavicu, Dom posjeduje preuređene smještajne kapacitete i kuhinju koja vam je  raspolaganju.

Posjetite Planinarski dom Malačka i pobjegnete od vrućeg asfalta, uz napomenu da svi posjeti trebaju biti najavljeni i provedeni u skladu s važećim epidemiološkim mjerama. Javit ćete se najljubaznijim domarima na 098 169 0671 ili tajnici HPD Malačka na 091 533 6212.

 

Foto: HPD Malačka


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij