hren
 

SNIMLJEN NA SPOMEN OBILJEŽJU POGINULIM BRANITELJIMA NA MALAČKOJ
Klapa "Sveti Juraj" Hrvatske ratne mornarice ovih je dana „izbacila“ novi spot za pjesmu „Mila zemljo naša“, kadrovi kojeg su, kao što smo već i pisali,  snimani upravo u našem gradu, točnije na spomen obilježju poginulim braniteljima na Malačkoj,  a povodom  25. obljetnice vojno-redrstvenih operacija Bljesak i Oluja.

Tekst pjesme naše poznate klape napisao je Ante Škobalj, dok glazbu i vokalni aranžman  potpisuje Šime Marović, orkestraciju Mario Božić, a izbor same lokacije za snimanje spota i ne čudi s obzirom da je pjesma posvećena svim hrvatskim žrtvama, posebno žrtvi hrvatskih branitelja, ali i da klapu čine redom Kaštelani.

 - Pjesma je napisana daleke 1975. godine, ususret velikom nacionalnom euharistijskom slavlju u Solinu, a povodom tisućite obljetnice smrti velike hrvatske kraljice Jelene, koja je na Gospinu otoku podigla prvu hrvatsku marijansku crkvu. Njen autor, maestro don Šime Marović, nakon što je vidio naš nastup u Vukovaru predložio nam je da je donesemo u klapskoj obradi,  što je na poseban način dojmilo branitelje i obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, pa smo upravo iz tog razloga i došli na ideju snimanja spota na ovom spomen obilježju-otkrio nam je zapovjednik klape Marko Bralić.

Pjesma se,doznajemo, svojom tematikom, melodioznošću i izvrsnom orkestracijom na poseban način dojmila i poznatog zagrebačkog režisera Marka Vrdoljaka zbog čega je odlučio napraviti režiju spota, upotpunjujući ga kadrovima filma „General“, koji otkako je počelo prikazivanje istoimene serije na malim ekranima, izaziva brojne reakcije publike.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij