hren
 

Nedavno je na Youtubeu svjetlo dana ugledala pjesma mladih kaštelanskih glazbenika. Iako je pjesma nastala isključivo  za zabavu, odnosno, kako oni kažu „iz zezancije“, svi koji su je poslušali ostali su ugodno iznenađeni eksplozijom talenta i emocija utkanih u Dianu. Bio je to dovoljan razlog da odlučimo porazgovarati s dežurnim krivcima koji se kriju iza pjesme

Radi se o dvoje mladih studenata, Vinki Klišmanić i Duji Dražinu. Oboje su iz Štafilica, iako Vinka, kako kaže, već 13 godina živi u Novome. Poznaju se još od početka osnovne škole, a  putevi su im se isprepleli  tek  u srednjoj školi, budući da su oboje pohađali kaštelansku gimnaziju. I Vinka i Duje su studenti i ističu da im je to trenutno na prvom mjestu. Vinka studira povijest i filozofiju, a Duje medicinu. Vinka je još od ranog djetinjstva povezana s glazbom. Išla je u osnovnu glazbenu školu, već deset godina je flautistica HGD-a Zrinski, a od nedavno članica ženske klape Štorija, dok je Duje više samouki kreativac. Ukus u glazbi im se poprilično razilazi, ali  kada pišu pjesmu jedini bitan faktor je da im se oboma svidi, a kako navode, pronalaze se u mnogim žanrovima tako da im uzori variraju od Cher i Queena pa sve do Olivera Dragojevića.

- Naše takozvane „probe“ se sastoje od dobre ćakule, to je glavni dio, onda odsviramo par pisama i nakon toga radimo na autorskim stvarima ako nas pukne inspiracija, točnije Duju, budući da je on uglavnom zaslužan za melodiju i većinu teksta. Na probama mi pokaže ako ima nešto novo za svirat i onda ja bacam kritike i pokušavamo naći neku zlatnu sredinu. Pjesma Diana je prva njegova pjesma koja me kupila već na samom početku i kod koje nisam imala potrebu ništa mijenjati, tako da je prilikom odlučivanja sta ćemo snimit, Diana  bila logičan prvi izbor – ispričala nam je Vinka.

- Diana je po tematici ljubavna pjesma, ali trudili smo se da je našom interpretacijom učinimo barem malo drugačijom od onih „basic“ ljubavnih pjesama kojih ima na svakom koraku. Ne znam jesmo li uspjeli, to nije na nama. Reakcije na pjesmu su bile iznenađujuće pozitivne, pogotovo od strane naših prijatelja koji su se potrudili da je što vise ljudi čuje – dodaje Duje.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul