APEL CEH UGOSTITELJA SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE PIŠE DRŽAVNIM INSTITUCIJAMA
Pozdravljamo Vladinu odluku o osnivanju agencije "Hitrorez" kojom bi se smanjila birokratska procedura za obrtnike, no naša je administracija još uvijek troma i na štetu je ugostitelja. Tvrdi to Stjepan Maglica, predsjednik Ceha ugostitelja Splitsko-dalmatinske županije. Stoga su iz ovog ceha uputili zahtjeve državnom vrhu.

Smisao "Hitroreza" je samo rezanje viška propisa, no za nas ugostitelje nužno je donošenje novih zakonskih prijedloga - tvrdi Maglica. To se, kako tvrdi Maglica, prije svega odnosi na mogućnost da svaki vlasnik ima pravo uvoditi javili red i mir u svojem lokalu, čime bi se izbjeglo nasilje. Za ugostitelje je, uz to, od velike važnosti i plaćanje računa za čistoću jer se ovi troškovi još uvijek naplaćuju po kvadratu prostora, a ne po količini smeća. Uz to, trebalo bi ukinuti i paušal za struju, vodu te TV pristojbu.

Ugostiteljima smeta i cijena najma pojedinih lokala. — Cijena iznajmljenih objekata na katu nikako ne bi smjela biti ista kao onih u prizemlju, pa tako niti izdavajanja za porez — kaže Maglica. Po njegovu mišljenju nelogične su i česte inspekcije ugostiteljskih objekata, što nije praksa nigdje u Europi, a na taj način se samo povećava broj inspektora koje plaćaju svi državni obveznici.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij