NJEGOVO VRIJEME DOLAZI SLAVKO SOBIN, NEĆAK GORANA SOBINA, U LA.-u JE ZAVRŠIO STUDIJ GLUME I PUN NADE UPLOVLJAVA U GLUMAČKE VODE
Nećak nekoć slavnog košarkaša Gorana Sobina, Slavko Sobin završio je glumačku akademiju u Americi i trenutačno u Hollywoodu traži svoje mjesto pod suncem.

U manekenskim vodama

Mladi Splićanin ima velike glumačke ambicije, sebe ocjenjuje kao velikog radoholičara, a talent, obrazovanje, kao i izgled po kojem neodoljivo nalikuje na Adriena Brodyja, pravi su temelj za proboj u svijet sedme umjetnosti. Boreći se za uloge, Slavko, paralelno s filmskim audicijama, radi i kao model.

Završili ste glumačku akademiju u L.A.-u. Gdje ste do sada glumili, o kakvim ulogama je riječ i kakve uloge za sebe priželjkujete u budućnosti?

Nakon što sam diplomirao American Academy of Dramatic Arts (koju su prije mene završili Robert Redford, Carrie Anne Moss, Gena Rowland, Kim Catrall...), kao jedan od najboljih studenata u svojoj klasi, postao sam član njihove kazališne postave i s njima radio nekoliko predstava: Let iznad kukavičjeg gnijezda, Malo dobrih ljudi, California Suite i HurlyBurly. Imao sam priliku uroniti u različite uloge - od oženjenog gay Britanca, ovisnika o kokainu, doktora u Američkoj vojsci u Kubi, do oca koji je preživio infarkt. Nadam se da ću imati priliku raditi u nekom inteligentom indie filmu, ali ne bi mi smetalo upasti u koju epizodu serije 24, barem se ne bih morao mučiti oko naglaska.

Paralelno s glumom, radite i kao model. Kakve ste revije nosili, jeste li surađivali s nekim poznatim modelima?

Manekenstvom sam se počeo baviti tek nedavno. Los Angeles nema razvijenu modnu industriju kao npr. New York, ali sam svejedno imao priliku nositi dva puta Monarchy Collection. Manekenstvom ću se baviti dok me Paul Smith ne odabere za svoju reviju, ok, može i Hugo Boss -nije problem, ha-ha... Trenutačno su u planu audicije za nekoliko promotivnih kampanja, ali o tome možemo razgovarati kada mi dođe prvi ček.

Idol Rade Šerbedžija

Budući da se krećete u glumačkim krugovima, vjerojatno ste imali priliku upoznati i dosta slavnih faca. Tko vas se dojmio, a tko ne?

Daleko me se najviše dojmio Rade Šerbedžija koji me sa suprugom Lenkom primio u svoj dom kad sam ga htio upoznati kao jednog od svojih najvećih idola. Upoznao sam Keanu Reevesa i Sharon Stone. Nekoliko dana nakon što sam upoznao Sharon, kupovao sam nešto u robnoj kući, i iza sebe čujem netko viče: "Slavo, Slavooooo!" i okreneni se, a iza mene stoji nenašminkana žena srednjih godina i trebala mi je koja sekunda da shvatim da me Sharon Stone upravo zazvala (skoro) mojim imenom... I Rebecca Romijin je predivna i pristupačna... Svi ti slavni ljudi, kad ih upoznate, shvatite da su obični i da je vrlo jednostavno s njima razgovarati.

Razmišljate li o povratku u Hrvatsku, odnosno biste li željeli glumiti u našim filmovima, serijama i slično?

Definitivno. Da me Arsen Ostojić pozove da snimim s njim film, evo me prvim avionom za Split. Razgovarao sam malo i s Hamedom Bangourom o mogućoj suradnji s Midikenom, ali dok se ne vratim, nema nikakvih ozbiljnih planova. Volio bih još jednom glumiti pod palicom Gorana Golovka jer sam s njim počeo. Nenni Delmestre me impresionirala prošlo ljeto s Pukovniku nema tko pisati. Najveći san, doduše, mi je raditi s Radom na Brijunima. Malo sam snob kad su u pitanju sapunice; sad sam se vjerojatno urekao i na kraju ćete me gledati u Strastima...

Audicije se redaju

Budući da u Hollywoodu nije lako doći do uloga, kako izgleda bitka za posao, na koliko audicija se prijavljujete, gdje vježbate, plaćate li dodatne sate glume...

Nakon Akademije sam uzeo malu pauzu da nađem dobro plaćen svakodnevni posao, uzeo sam nekoliko satova glume s Gregorjem Itzinom (trenutačno ga gledate kao predsjednika u 24). Audicije se redaju i dok god me redatelji žele vidjeti na audiciji, sljedeći korak će doći u pravo vrijeme. Kad god to bilo.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij