hren

U ovo korizmeno vrijeme klapa "Sveti Juraj"-HRM-a u suradnji s Religijskim programom HRT-a je snimila spot za pjesmu Misao svijeta. Spot je snimljen u Biblijskom vrtu Svetišta Gospe Stomorije u Kaštel Novom i starohrvatskom lokalitetu Svetog Jurja od Raduna u Kaštel Starom kao i na spomen obilježju hrvatskih branitelja na Malačkoj iznad Kaštela.

Tekst ove prekrasne pjesme znakovitog naslova napisao je Silvije Strahimir Kranjčević, a u izvedbi mornaričke klape na vojno-redarstvenim hodočašćima u Lourdesu i Mariji Bistrici, pjesma je postala svojevrstan duhovni hit, kao i još jedna njihova uspješnica Oči u oči.

Inače mornarička klapa izdala je i album duhovnih skladbi pod nazivom Misao svijeta na kojem se nalazi 18 skladbi snimljenih u katedrali Svetog Duje u Splitu na njihovom cjelovečernjem koncertu održanom 16. travnja 2011.
Na ovogodišnjim Danima kršćanske kulture u Splitu 1. travnja 2017 u kinu Zlatna vrata bit će prikazan i dokumentarni film La chorale de Croatie koji govori o životu i radu klape "Sveti Juraj" kroz njihovo svjedočanstvo vjere i domoljublja, snimljen na međunarodnom susretu vojski svijeta u Lourdesu 2016. 
Autor filma i spota je Niko Kostanić, urednik Religijskog programa HRT-a.
Premijera spota će biti na sam Uskrs, 16 travnja 2017 u emisiji Biblija na 1. programu HTV-a.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij