upitnici

Nakon što razmislite o prošlosti i pomirite se s time kako se osjećate u vezi s njom, bit ćete spremni za sljedeće faze svog životnog puta.

Opširnije...

banane pocrnjele

Većina nas najviše voli svježe banane. No, što napraviti s bananama koje na sebi imaju crne točke?

Opširnije...

auto gume

Jedno od rješenja su hoteli za gume – upišite te dvije ključne riječi u internetsku tražilicu i otvorit će vam se cijeli svijet privatnog smještaja u ‘apartmanima’ za gume.

Opširnije...

artefakti

Već poznata antička luka na sjevernom dijelu splitskog Marjana arheolozima je otkrila novo, fantastično blago. Saznanje koje će promijeniti pogled na važan dio povijesti grada i njegove Doklecijanove palače.

Opširnije...

 robot1

Tvrtka Arobotics objavila je snimke iznimno detaljnog humanoidnog robota, a neke korisnike Twittera su video je poprilično prestrašio.

Opširnije...

mont blanc

Škrinjica sa smaragdima, rubinima i safirima desetljećima zakopana na glečeru francuskog Mont Blanca napokon je podijeljena između planinara koji ju je pronašao i lokalnih vlasti, osam godina nakon pronalaska.

Opširnije...

revijahak

U svim slučajevima ISA mora obavijestiti vozača vozila o brzini koju treba poštovati.

Opširnije...

akcija mala

AKCIJA „A DI SI TI“
Mladi splitski sportaši Dino Sinovčić, Paula Jukić, Tonči Stipanović, Ivan Mikulić, Filipa Merčep, Toni Kanaet, Dina Levačić i Petra Marendić, koji nas iz natjecanja u natjecanje oduševljavaju svojim sportskim uspjesima, još jednom su pokazali da u životu nisu važne samo titule i trofeji i svoje vrijeme nesebično su donirali humanitarnoj kampanji "Ambasadori solidarnosti i volonterstva" udruge MoSt.

Opširnije...

abba

Nova božićna pjesma grupe ABBA "Little Things" sada je dostupna kao singl na CD-u. Švedski kultni bend u petak je objavio spot za pjesmu.

Opširnije...

kiberneticka sigurnost vojska

Vježba se provodi po izmišljenom scenariju i prilagođava se aktualnoj situaciji i mogućim ugrozama u području djelovanja oružanih snaga bilo koje od zemalja sudionica – članica NATO-a.

Opširnije...

lacasadepapel

Netflix u petak objavljuje posljednjih pet epizoda španjolske serije 'La Case de Papel' ('Money Heist'), velikog međunarodnog hita koji nije otvorio, nego raznio vrata drugim produkcijama na neengleskom jeziku na streaming servisima.

Opširnije...

divanka450

TRISEDMIN RASPORED NOĆNE VOŽNJE
Ovoga vikenda je raspored nešto izdašniji!

Opširnije...

dom mladih

U Domu mladih u prosincu će biti još življe jer se nakon gotovo dvije godine pauze otvara klub Kocka! Kocka se otvara ovaj petak, 3. prosinca, sa St-art festivalom autorske glazbe koji će se održati kroz dvije natjecateljske večeri. Prvu večer nastupaju Stereotrip, Young Shuttle i Teški Osjećaji, a drugu večer (subota, 4.12.) Irina Pavlović Ninny, Djigibaoo i Neki Reperi. Za sve one koji nemaju Covid pass testiranje će biti omogućeno na ulazu po cijeni od 50 kn.

Opširnije...

stope tanzanija

Pet fosilnih otisaka u vulkanskom pepelu prije 3,66 milijuna godina u Tanzaniji daju znanstvenicima novi uvid u ljudsku evoluciju i uspravni hod pokazujući da je njegovo podrijetlo kompliciranije nego što se dosad znalo.

Opširnije...

maiden

IRON MAIDEN najavljuje nastavak europskog dijela turneje Legacy Of The Beast 2022, a na listu već potvrđenih nastupa dodano je još šest gradova, uključujući i Arenu Zagreb gdje će zasvirati 22. svibnja 2022. godine. Ulaznice kreću u prodaju 6. prosinca u 10 sati te će se moći kupiti putem sustava Eventim. Kao i uvijek do sad, za članove fan kluba Iron Maiden održat će se ekskluzivna pretprodaja, a potvrđen je i nastup benda Lord Of The Lost.

Opširnije...

aids

U prvih deset mjeseci ove godine u Hrvatskoj je zabilježeno 58 osoba kojima je dijagnosticirana infekcija HIV-om, uključujući AIDS, što je manje nego u isto vrijeme prošle godine, kada je bilo 69 zaraženih, objavio je HZJZ u povodu Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a 1. prosinca.

Opširnije...

coronavirus test

Tijekom pandemije koronavirusa, znanstvenici su pomno analizirali virus i došli do niza otkrića, a jedno od njih odnosi se i na povezanost između krvnih grupa i rizika od zaraze koronavirusom.

Opširnije...

malamora mala

Od danas u restoranu Mala Mora, u Kaštel Lukšiću, uz àla carte imamo i poseban jelovnik s tradicionalnim blagdanskim jelima! Posjetite nas i uživajte u najpoznatijim dalmatinskim receptima!

Opširnije...

tel aviv

Najveći izraelski grad Tel Aviv najskuplji je na svijetu, pokazala je analiza koja je objavljena u srijedu u britanskom magazinu "The Economist". Tel Aviv je preuzeo vodeću poziciju od francuskog glavnog grada Pariza, koji se sada nalazi na diobi drugog mjesta sa Singapurom.

Opširnije...

bozicna zvijezda

Jeste li i vi osoba koja kupi teglicu s božićnom zvijezdom za blagdane te je baci kad raskiti jelku? Uz savjete cvjećara crveno-zelena sobna biljka mogla bi ukrašavati vaš dom dugo nakon ulaska u Novu godinu. Donosimo savjete koji će crvenoj ljepotici produžiti vijek trajanja.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij