hren

Platformat i u utorak, 5. svibnja, donosi raznoliki festivalski program – na repertoaru su javna tribina, radionice i izložbe te jedan pokretni studio za autoportrete.

Od 17:30 do 20:00 u predvorju galerije MKC-a izložen je pokretni studio za autoportrete Selffish studio – 7/8 DANA.
Projekt 7/8DANA slovenskog fotografa Bojana Brecelja fotografskim autoportretima i izjavama istražuje identitet Mediteranskog prostora na primjeru Splita.

Od 18:00 do 20:00 u Plavoj dvorani Style force organizira radionicu urbanog i street plesa.

U isto vrijeme na gornjem katu galerije MKC nastavljaju se radionice stripa Helene Janečić i radionica sitotiska Maje Marković kojima se u radioničkoj atmosferi pridružuje Vančo Rebac.

Na radionici kreativnog stripa Vanča Rebca polaznici će istraživati prirodu tekstualno slikovne sinteze i pokušati pronaći eventualne nove načine pripovijedanja kroz strip, neopterećene srednjostrujaškim konvencijama. Naglasak dakle nije na tehničkoj ili profesionalnoj razini, nego na spontanosti i neposrednosti i pristupu stripu kao mediju kroz koji se izražava osobnost autora.

U Beton kinu u 18:00, Platforma Doma mladih organizira javnu tribinu Financiranje izvaninstitucionalne kulture na kojoj će se s gostima iz Zagreba, predstavnicima Vijeća u kulturi i Ureda za kulturu, umjetnost i staru gradsku jezgru pričati o trenutnom stanju financiranja nezavisne kulture iz lokalnih izvora, pozitivnim i negativnim iskustvima te načinima na koji bi se mogle uvesti pozitivne promjene.

U Kino klubu Split od 20:00 do 22:00 Jure Cukar drži radionicu Osnova rada s kamerom na kojoj će polaznici naučiti osnove rukovanja WB, odabrati ekspoziciju, zoom, stativ, paning; prezentirat će im se sve kamere koje se koriste u kino klubu te će se usporediti njihove prednosti i mane.

Na Maloj sceni od 20.30 do 22:00, Kulturna alternativa mladih HRAM organizira radionicu Plesa na svili i akro-breakdancea koji je otvoren za sve plesače, cirkusante i rekreativce.

Za vrijeme trajanja Platformata u galeriji MKC-a, na donjem i gornjem katu, svaki dan od 16:00 do 21:00 za posjetitelje su otvorene izložbe Dizajnerice 1930-1980: Kontekst, produkcija i utjecaji i Hrvoje Živčić & Dario Delić: Dizajniranje Studentskog centra te izložba stripa Helena Janečić.


KOMENTARI:

NOVOSTI

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij