rukomet1

Na pogon Dina Banovića rukometaši Ribole savladali su sinoć u Rovinju istoimenog domaćina s 32:25. Bila je to zaostala utakmica sedmog kola koja je bila odgođena zbog korone u redovima Istrana.

Bila je to teško izborena pobjeda, jer je Rovinj bio odlučio da zagorča život Kaštelanima. Sredinom prvog dijela činilo se da gosti lome utakmicu, bilo je 8:12, ali Istrani se dižu i u pomalo divljoj utakmici s lošim obranama dolaze na minus jedan do poluvremena, 16:17. Za spomenuti je da Banović u tom trenutku ima već deset golova na kontu.

U drugom poluvremenu, za pretpostaviti nakon jezikove juhe u svlačionici, Kaštelani izlaze na teren  s drugačijim poimanjem obrane. Odmah se odvajaju na 2-3 razlike, drže to do otprilike 50. minute kad rade dodatnu razliku i zapravo rutinirano privode susret kraju, osam od osam u ligi, stopostotni učinak. Ostavivši Rovinj na ipak puno skromnijih devet zabijenih golova u drugom dijelu.

"U prvom dijelu smo  prihvatili njihovu igru koja je dosta brza. Tu su nas dosta razvukli, primili smo puno golova. Nije obrana funkcionirala na željenoj razini  i nismo uspijevali napraviti razliku. Ali izdanje u drugom dijelu je ono što tražim od igrača. Moram pohvaliti Banovića s izuzetnom realizacijom,  koji je bio naš napadački  motor tijekom cijele utakmice, a kada smo dobili onog pravog Krokara u drugom dijelu u obrani, znao sam da ćemo mirno privesti utakmicu kraju. S ova dva boda učvrstili smo prvu poziciju i s nestrpljenjem očekujemo idući susret kod kuće.", izjavio je trener Ribole Davor Bujas nakon utakmice.

Banović na kraju s impresivnih 16 golova najdominantniji strijelac, a kod Rovinja 22 od 25 golova zabio je trojac Bašić, Lukšić i Đukanović. 

poredak rukomet8


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij