mala

Iako su vremenske prilike natjerale organizatore 10. Kaštelanske regate iz JK Giričić da donesu odluku kako se regata neće održati u subotu, ništa ih nije spriječilo da regatu uspješno odrade i privedu kraju dan kasnije, u nedjelju. Na regati je sudjelovalo 66 natjecatelja na 21 jedrilici, boreći se za što bolji plasman, kako po skupinama, tako i u generalnom plasmanu.

Start je označen točno u 10 sati, a jedrilice su krenule sa zamišljene linije oko 200 metara južno od novosagrađenog valobrana. Jedrila se ruta od Giričića Kaštelanskim zaljevom do Slatina i Kaštel Novog sve do cilja koji je ovaj put bio zamišljena linija u odnosu na lukobran u marini u Kaštel Gomilici.

Jedrilice su, ovisno o svojim performansama, odnosno dužini, jedrile u pet skupina, a regatu je najbrže završila posada jedrilice Blue lady iz prve skupine s kormilarom Goranom Treursićem, koji su ciljem prošli u 12 sati i 59 minuta. Njima je tako pripala titula pobjednika skupine, ali i pobjeda u generalnom plasmanu. Drugi u generalnom plasmanu te ujedno drugi u prvoj skupini bila je jedrilica Oliva s kormilarom Mladenom Crljenom, a trećeplasirani iz prve skupine te ujedno treći u generalnom plasmanu bila je posade jedrilica Crazy s kormilarom Borisom Žižićem.

Po ostalim skupinama prvo mjesto osvojili su jedrilica Stella s kormilarom Petrom Jeričevićem, jedrilica Lišina 2 s kormilarom Zdenkom Bilićem, jedrilica Bob'n'rock i kormilar Jere Vidović te jedrilica Orion kojoj je kormilar bio Igor Petrović.

Priznanja sudionicima i nagrade najboljima dodijeljene su u nedjelju navečer, a na zajedničkom druženju nije nedostajalo analize regate i svega što se događalo u Kaštelanskom zaljevu ove nedjelje.

- Bilo je iznimno zanimljivo. Imali smo na trenutak bonacu, a potom vitar. Tako su se cilo vrime vremenske prilike izmjenjivale od bonace do bure pa kiše s vitrom ili bez njega. Kako sam rekao bilo je zanimljivo, ali i poprilično zahtjevno – konstatirao je na kraju kormilar pobjedničke jerilice Goran Treursić

giricici rezultati

Foto: I. Topić (PGK)


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada