kkribola mala

U napetoj utakmici koja je na kraju otišla i u produžetak KK Ribola Kaštela na gostujućem terenu svladala je Kvarner 2010, upisavši tako jako važnu pobjedu protiv jednog od vjerojatnih konkurenata za vrh lige.

U izjednačenoj utakmici Riječani su krajem treće i početkom četvrte četvrtine napravili razliku i u jednom trenutku otišli na čak 13 poena razlike, bilo je 67:54 na semaforu. No, Kaštelani tada kao da stavljaju u veću brzinu i rade seriju 17:2 te čak u zadnjih 15 sekundi ulaze s dva razlike. Za Riječane Jashari zabija slobodna bacanja pet sekundi prije kraja i ide se u produžetke, 71:71. Ponovno izjednačena borba se nastavlja i nakon 40. minute, zadnji napad Kvarnera je na dva razlike Ribole, najbolji strijelac utakmice Siniša Štemberger išao je "all in", nije želio novi produžetak nego je tricom osam sekundi prije kraja pokušao osigurati pobjedu svojima. Neuspješno, bodovi su otišli u Kaštela, 83:85 na kraju.

Veteran Štemberger, koji je u 43. godini života, vukao je Riječane, upisao je 37 poena. S druge strane se isplatilo poštedjeti Antu Delaša preko tjedna u Kupu, uz Svalinu je bio najbolji strijelac s 23 poena. Treba napomenuti da je Svalina zabio ključnu tricu pred kraj produžetka, i to iz drugog pokušaja, prvo je promašio, ali Kaštelani love ofanzivni skok, Riječani iz nekog razloga ostavljaju Svalinu samog u kutu te on nakon asista rutinirano zabija tri poena.

Kvarner 2010 – Ribola Kaštela 83:85 (40:44, 71:71)

Kvarner 2010: Štemberger 37, Delpin 2, Jadrijev 13, Cvitković 4, Guštin 6, Jashari 10, Krstinić 1, Krulčić, Vranković, Perković 10, Kolić, Drljača

Ribola Kaštela: Rašetina 2, Galić 8, Delaš 23, Krešić 10, Svalina 23, Vidović 9, Sanader, Murko, Markota, Perkušić 8, Marasović, Elez 2.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij