kosarka mala

Mnogo truda i masu živaca utrošili su košarkaši Ribole Kaštela kako bi danas u drugom kolu Prve košarkaške lige savladali Zapruđe. Završilo je na kraju s čak i visokih 66:55 za Kaštelane, ali je utakmica bila stresna za njih, pogotovo prvo poluvrijeme.

Počelo je tako da se činilo da poraz u prvom kolu protiv Dinama nije slučajan, bilo je na kraju prvih 20 minuta 29:36, i još se trebalo biti zadovoljno da gosti iz Novog Zagreba nisu otišli i s većom razlikom na odmor. Iako se ne može kazati niti da su oni briljirali, samo su manje loše igrali u prvom dijelu. U jednom trenutku pri rezultatu 19:28  zaredalo se gotovo deset napada na obje strane koji su bili neuspješni, i gledateljima se moglo učiniti da gledaju kakav loš trening mlađih skupina. No, baš u tim trenucima Kaštelani gostima nisu dozvolili da odu na preko deset razlike i to je možda bilo i ključno.

Jer, Ribola je nesumnjivo igrački bolja ekipa, a uz to Zapruđe gotovo stalno igra s četiri ista igrača, tek zapravo samo na petoj poziciji izmjenjuju ljude. Ukupno je sedam igrača uopće i upisalo minute na utakmici. Stoga je za očekivati bilo da će gosti lagano padati u drugom dijelu. A očigledno je bilo i jezikove juhe domaćeg trenera Damira Rančića svojim igračima, jer su drugi dio zaigrali dosta agresivnije. To u kombinaciji s tankom klupom ograničilo je Zapruđe na tek 19 poena u drugom dijelu, pa su na kraju samo mogli stisnuti ruke boljim domaćinima, kod kojih su Krešić i Svalina zabili sami više od pola poena. Ribola će svakako morati popraviti igru kroz 40 minuta koliko traje utakmica ukoliko u nastavku lige žele dokazati da su stvarni favoriti, a ne samo papirmati.

Ribola Kaštela – Zapruđe 66:55 (29:36)

Ribola Kaštela: Murko 2, Rašetina, Galić 12, Krešić 17, Svalina 18, Vidović 4, Sanader, Klepo 3, Delaš 4, Markota, Perkušić 3, Elez 3.

Zapruđe: Gazić 13, Joksimović D., Bakula 11, Jelenek 10, Stanić 11, Joksimović K. 7, Vuković, Jurić, Vranješ, Raič 3.

kosarka tekst

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij