hren

SVI S PREMIJERLIGAŠKIM ISKUSTVIMA
U ostvarivanju ovosezonskog cilja, povratka u Premijer ligu, rukometnom klubu Ribola Kaštela pomoći će i ovogodišnja pojačanja, četvorica iskusnih igrača, koji su uoči početka priprema ovog tjedna potpisali ugovor s kaštelanskim klubom.

Četvorica igrača, od kojih su trojica 27-godišnjaci, koji bi trebali nositi pobjednički duh kluba su jedan od najboljih vanjskih na dalmatinskim prostorima Nikola Šolić, jedan od ponajboljih desnih vanjskih igrača Dalmacije Dino Banović, napadački pivot Lovre Klasanović te  nekadašnji dugogodišnji kapetan kaštelanske momčadi Matko Bujas.

Trojica od njih četvorice su svojevrsni povratnici u kaštelanski klub, jer su osim Bujasa boje kluba iz Kaštel Gomilice već branili Banović i Klasanović.

Matko Bujas ponikao je u kaštelanskom klubu i na poseban način obilježio je kaštelanski rukomet tijekom skoro 20 godina. Dugogodišnji kapetan povukao se iz profesionalnog rukometa prije dvije godine, no ipak iz rukometa nije otišao već je svoj obol dao igri RK Vodice te u zadnjoj sezoni RK Rvacka iz Livna, s kojima je uspio ostvariti ulazak u Prvu ligu Federacije BIH.

- Bujasova uloga neće biti samo igračka već će i savjetodavno pomoći mlađim igračima i stožeru kluba u ostvarnju zadanih ciljeva – čulo se na potpisivanju ugovora.

Dino Banović ponikao je u Hrvatskom dragovoljcu iz Dugog Rata, zbog čega ga često nazivaju Dugoratskim bombarderom. Svoju rukometnu karijeru nakon Dugog Rata kratko je nastavio u Njemačkoj, a potom u RK Split. Iz Splita je Banović 2014. godine stigao u Kaštela, a s kaštelanskim klubom u sezoni 2015/16 u Premijer ligi opravdava svoj nadimak Dugoratski bombarder i sa 133 postignuta pogotka najbolji je strijelac kluba. Kada su Kaštelani ispali iz Premijer lige Banović se vratio u Dugi Rat, gdje je nastavio s odličnom igrom i visokim prosjekom golova po utakmici. U protekloj sezoni bio je u redovima RK Moslavina iz Kutine, koja je izborila nastup u najboljoj krvatskoj ligi.

 - Vratio  sam se u klub s velikim ambicijama za narednu sezonu i iskreno sam sretan. Želja za dolaskom je bila obostrana i zadovoljni smo što se sve završilo kako smo željeli.  Velika mi je čast što ću u narednoj sezoni opet  nositi dres RK Ribola Kaštela i nadam se da ću ispuniti očekivanja kluba i pomoći u ostvarenju cilja povratka u Premijer ligu – kazao je na potpisivanju ugovora Banović.

Lovre Klasanović za kaštelanski klub igrao je jednu sezonu u Premijer ligi. Ovaj pivot prve rukometne korake napravio je u RK  Zadar 1954, odakle 2012. godine odlazi u RK Split,  da bi se 2014. godine vratio kući  u Zadar. Potom stiže u Kaštela 2015. godine. Karijera i novi rukometni izazovi odveli su ga jednu polusezonu u Norvešku, a zatim u Buzet gdje je igrao zadnjih sezona.

- Moja je želja bila da poslije Buzeta dođem nešto bliže kući. Iako sam imao nekoliko ponuda pa i od nekih premijerligaša, kada je došao poziv i ponuda od RK Ribola Kaštela, bez puno razmišljanja sam to prihvatio. Sve je dogovoreno vrlo brzo, ugovor je sada potpisan  i sve ide onako kako sam želio.  Prošlo je pet godina od mog odlaska  iz Kaštela, ali većinu igrača poznajem, a prvenstveno mislim na "staru gardu"  od prije pet godina – izjavio je Klasanović.

Osim povratnika Banovića u klub je stigao još jedan vrhunski šuter, a riječ je o Nikoli Šoliću , sigurno jednom od najboljih lijevih vanjskih igrača na ovim prostorima.

Šolić je ponikao je u RK Splitt, a već sa 17 godina zaigrao je u Premijer ligi za matični klub. Od 2010. do 2014. godine kao mladi igrač iskazuje ogromni rukometni potencijal, što ne prolazi nezamijećeno te je dobio poziv i jednu sezonu igra u njemačkom HBW Balingen – Handball, a zatim u  francuskom Pontault-Combault Handball. Povratkom u Hrvatsku vraća se u RK Split, nakon čega 2017. godine prelazi u MRK Umag, gdje je bio jedan od ključnih igrača kluba.  Odlične partije za Umag u premijerligaškom društvu i ambicije kluba prekinula je Šolićeva teška ozljeda koljena. Nakon saniranja ozljede Šolić je igrao u HRK Karlovac, a potom u Trogiru gdje je sa svojim golovima i asistencijama bio jedan od ključnih čimbenika ulaska Trogira u Premijer ligu, a sličnom scenariju nadaju se i u RK Ribola Kaštela.

Foto: Jakov Sučić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij