hren

Polako se bliže pripreme za početak nove rukometne sezone, a i početak nije daleko. U kaštelanskom muškom rukometnom klubu „Ribola Kaštela“ optimistično gledaju na nadolazeću sezonu, a svoje redove pojačali su četvoricom novih igrača, čije će službeno predstavljanje uslijediti za nekoliko dana.

Kaštelanski rukometaši prošlo su sezonu okončali na trećem mjestu 1. HRL jug, s osvojenih 30 bodova iz 22 susreta.
Ambicije ovog kluba za sljedeću sezonu su velike, a da momci i njihovo vodstvo mogu puno toga napraviti potvrdio nam je ovih dana sportski direktor kluba, jedan od djelatnika koji je svoj život u potpunosti posvetio klubu ili, kako u klubu često kažu, alfa i omega kluba Željko Bujas.

- Kroz ovih zadnjih dvadeset godina velikog rada u klubu i odricanja za klub  napravili smo  mnogo dobrih stvari za razvoj i opstojnost rukometa kako u Kaštelima tako i u Dalmaciji i bili kao takvi prepoznati ne samo kod kuće već i na rukometnoj karti HRS-a. Osjećamo podršku grada koju uživamo  i kao momčad i kao klub u cielosti. Šteta što nas je korona u protekloj sezoni i pol spriječila da na samim utakmicama uživamo zajedno s navijačima, koji su željni pobjeda i dobrih utakmica.
A što se tiče sezome koja je pred nama, prošlogodišnja ekipa ostala je uglavnom na okupu, doveli  smo  četiri premijerligaška iskusna i nadasve  kvalitetna pojačanja,  ali o imenima ćemo u narednim objavama.
Svakako da slijedom  toga očekujem napredak u kvaliteti igre,  a samim tim i rezultat. Ova sezona i novi sustav natjecanja omogućavaju nam, ukoliko budemo na očekivanoj razini ,da se vratimo u Premijer ligu,
Stoga na startu sezone ističem da me ove sezone prosjek ne zanima, priznajem samo kontinuitet pobjeda. Ni drugo mjesto za nas nije opcija. Inzistiram prije svega da se vidi ta želja za pobjedom. Znamo koji su klubovi veliki i koje su nacije velike, gledali smo i uvijek iznova gledamo te Francuze koji imaju "to nešto". Oni su prije svega kontinuirano ulagali u razvoj rukometa i paralelno taj  pobjednički mentalitet zidali godinama i kad postigneš mali dio toga, znaš što se od tebe očekuje i kako se moraš postaviti da bi pobjeda bila imperativ. To se i kod nas mora vidjeti u svakoj utakmici. Posebno u onim, kako ih volimo nazvati, “malim” utakmicama. U  njima moramo biti  ozbiljni, disciplinirani i odlučni, govorom tijela dati  suparnicima do znanja da smo došli pobijediti.  Na meni i Upravi je da damo maksimalnu podršku i osiguramo logistiku kako bi ekipa  to ostvarila, jer vjerujemo da je to moguće – najavio je Bujas.

U svojim izjavama Željko Bujas često spominje upravo „male“ utakmice i karakter pobjednika.

- Dva segmenta su u pitanju. Prvi sam spomenuo u prethodnom odgovoru, odnosno  izgradnju karaktera "pobjednika".  Drugi segment je  pritisak. Znate, momčad ima jednu vrstu pritiska dok lovi  iz  1.B lige  proboj u Premijer ligu  tj. prema vrhu, a potpuno je drugačije kad zasjednete na vrh,  uđete u Premijer ligu i nakon toga dogodi vam se da padnete natrag u 1.B ligu.  Jako je teško odmah se vratiti, sabrati se i igrački i klupski.  Tada u 1.B ligi više niste lovac nego lovina, svi "grizu" protiv vas. To se i nama dogodilo. Dogodilo se to mnogim klubovima koji su prošli sličan rukometni put - objašnjava sportski direktor Ribole Kaštela, koji naglašava da rad u sportu za njega predstavlja i radost i izazov, ali i opterećenje.

- No, što imam više odgovornosti, to mi je lakše i bolje se osjećam. Imamo odlično posloženu Upravu, dobro posložene sve strukture u klubu, dobar  trenerski kadar, puno komuniciramo, tražimo rješenja, a odluke su u puno slučajeva moje. Jako sam zadovoljan kako radimo. Svake sezone imaš onaj teret,  puno toga za napraviti, a moraš istovremeno stvarati i momčad i rezultate. Naši mlađi uzrasti gotovo su stalni sudionici završnica prvenstva Hrvatske  i kontinuirano stvaramo igrače za prvu ekipu . Veseli me što nam se priključuju igrači iz našeg vlastitog pogona, naših mlađih skupina za koje se nadam da će postati prvotimci.  No, da zaključim ovu temu, radim u svom klubu, u svom gradu, okružen kvalitetnim suradnicima i posao mi nije težak. Dapače, uživam u njemu – zaključio je Bujas, a rukometni poklonici nadaju se da će i oni uživati u utakmicama koje će ove sezone igrati sve skupine kaštelanskih rukometaša.

Foto: RK Ribola Kaštela


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij