hren

Među onima koji će se ove godine naći u državnoj završnici Sportskih igara mladih te braniti boje Splitsko-dalmatinske županije je i osmogodišnja Luna Grgurić, članica TK Resnik, koja je ponijela titulu pobjednika turnira za tenisače do 9 godina na regionalnom natjecanju koje se održalo u Solinu.

Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi, a cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrave stilove života i opće prihvaćene društvene vrijednosti. Među osnovcima i srednjoškolcima, koji se svake godine ogledaju u ovom natjecanju, iz godine u godinu mladi Kaštelani ostvaruju dobre rezultate i to najčešće u odbojci, rukometu, košarci i šahu

Na ovogodišnjim Plazma sportskim igrama mladih mladi će se okušati u malom nogometu, odbojci, rukometu, uličnoj košarci, graničaru, utrci na 60 metara, odbojci na pijesku, tenisu, stolnom tenisu i šahu. Diljem Hrvatske u ovom trenutku otvoreno je niz borilišta, na kojima sudionici traže svoj prolaz u završnicu prvenstva, a jedno takvo borilište protekla dva vikenda, održavalo se na terenima TK Dalmacijacement u Solinu.

Tijekom nekoliko dana održala su se četiri turnira na kojima su nastupali mladi tenisači iz dalmatinske regije, narančasti do 9 godina, zeleni do 10 godina, plavi do 12 godina te žuti do 14 godina.

Luna Grgurić nastupila je u konkurenciji najmlađih tenisačica te u kvalifikacijskim borbama ostvarila dvije pobjede protiv Ane Baketić i Lee Škokić te jedan poraz od Filipe Škarić. Kao drugoplasirana u skupini plasirala se u polufinale, gdje je pobijedila Lucijanu Ninčević rezultatom 4:1. U finalnom meču ponovo se sastala s Filipom Škarić te joj uzvratila gubitak meča u kvalifikacijama,  ne dozvolivši protivnici osvajanje niti jednog gema te je na kraju rezultat bio 4:0.

Osmogodišnja tenisačica boje dalmatinske regije branit će krajem lipnja u Splitu, gdje će se naći mlade nade iz 16 hrvatskih regija.

 

 

Foto: TK Resnik


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij