hren

U posljednjem kolu regularnog dijela prvenstva košarkaši Ribole Kaštela brane svoju poziciju za doigravanje, ali u subotu u 17 sati igraju protiv vodeće Cedevite.

Tri momčadi bore se za posljednja dva mjesta za doigravanje. Cedevita je davno osigurala svoj plasman dalje, a nedavno je to učinio i Dinamo. No, Ribola, Jazine i Bosco još uvijek čekaju rasplet svoje situacije. Kaštelani su trenutno u najboljoj poziciji – na trećem su mjestu s boljim omjerom od četveroplasiranih Jazina s istim brojem bodova. Na petom mjestu je Bosco s bodom manje, koji vreba kiks Ribole i/ili Jazina.

Mnoge se kombinacije vrte posljednjih dana, razmišlja se o tome što ako bude ovaj ili onaj scenarij. Bosco u Dubrovniku mora ostvariti pobjedu ako želi pomisliti o doigravanju, ali im ulazak među četiri ovisi o rezultatima Ribole i Jazina.

Premda je Ribola u najboljoj poziciji, u posljednjem kolu imaju najtežu zadaću. Cedevita je u 21 prvenstvenoj utakmici ima samo jedan poraz. Daleko su najbolja momčad lige i u Kaštela sigurno ne dolaze na izlet. Zato Ribola mora dati sve od sebe kako bi svoju sudbinu zadržala u svojim rukama.

„Pokušat ćemo pronaći način kako im se suprotstaviti i nadam se da možemo doći u situaciju da na kraju slavimo. Igramo na domaćem terenu, a tu ipak nitko ne može kazati da će lagano pobijediti, pa ni 'Cedevita'. U prvom susretu u Zagrebu se nismo proslavili, ali smo sad ipak u boljem stanju nego onda. Želimo biti među četiri najbolje momčadi Prve lige, time bi dodatno ukrasili jednu dobru sezonu u kojoj smo u najvećem dijelu igrali kvalitetnu košarku“, komentirao je centar Ribole Frano Marasović.

22. kolo:
Kvarner 2010 – Sesvete
Ribola Kaštela – Cedevita Junior
Samobor – Zapruđe
Dinamo Zagreb – Pula 1981
Jazine Arbanasi – Omiš Čagalj Tours
Dubrovnik – Bosco


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij