hren

PRVIH VELIKIH DESET GODINA
Članovi judo kluba Kaštela ovog su ponedjeljka, u skladu s epidemiološkim mjerama, u dvorani centra Mir u Rudinama, skromno obilježili svoj prvi veliki jubilej, desetu obljetnicu osnutka kluba

Iako je obilježavanje proteklo skromno i s malim brojem sudionika, bila je ovo prigoda da se svi zajedno osvrnu na deset godina uspješnog rada.

- Od osnutka do danas puno toga smo prošli, počevši od prvog treninga sa samo sedam članova i jednim trenerom, prvih položenih pojaseva i osvojenih medalja, putovanja starom cestom i spavanja u vrećama na strunjačama, prvog osvojenog pehara u travnju dvije godine kasnije, ali i ponekih suza zbog izgubljene borbe te svih ostalih događanja koja su nas ispunila neizmjernom srećom i veseljem. Ogroman trud, rad, entuzijazam i vizija su nas vodili da našim članovima omogućimo sve što možemo u tom trenutku, a oni su nam vraćali zalaganjem na treninzima te osvojenim medaljama i peharima – kazao je alfa i omega kluba, prvi trener i predsjednik Boško Rozga.

A kako je klub rastao i bivao sve uspješnijI, najbolje govore brojke. A one kažu da je kroz klub u deset godina prošlo oko tisuću članova, a danas ih je 250 aktivno. Oni treniraju na tri lokacije, u Rudinama, Radunu i Primorskom Docu pod budnim okom petorice  kvalificiranih i stručnih trenera.

Tijekom deset godina klub je nastupao na 301 natjecanju te su osvojili 2841 medalju i 114 pehara. Brojnim titulama poput pobjednika Hrvatskog super kupa te niza titula prvaka države u kadetskim, juniorskim i seniorskim kategorijama, treba pribrojiti i titulu seniorskih i juniorskih ekipnih prvaka Hrvatske u prošloj godini.

Odlične rezultate na međunarodnim natjecanjima zabilježili su i pojedini članovi kluba na različitim natjecanjima za slijepe i slabovidne osobe, a jedna od članica sudjelovala je i na paraolimpijadi te osvojila odlično peto mjesto.

Treba naglaiti i da je dio članova nastupao na međunarodnim natjecanjima u sklopu različitih hrvatskih reprezentacija, od kadeta do seniora.

Judaši ovog kluba do sada su položili za 1315 KYU pojaseva,  a 17 judaša vlasnici su majstorskih crnih pojaseva.

- Nisu medalje i pehari jedini kriterij uspješnosti kluba te danas sa zadovoljstvom i zahvalnošću možemo reći da smo jedna velika obitelj u kojoj se svakodnevno družimo i međusobno pomažemo jedni drugima. Nadalje, sretni smo kada naši članovi kluba upisuju najbolje škole i najcjenjenije fakultete te postignutom razinom obrazovanja postaju važni čimbenici u razvoju uspješnog društva u kojem živimo – nadodao je Rozga.

Ovom prigodom još je jednom naglašeno kako zainteresirani, u ovo vrijeme pandemije te ograničenih posjeta dvoranama, ali i nastupa, mogu borbe sa pojedinih natjecanja pogledati na Youtube kanalu JK Kaštela te pratiti objave na njihovoj Facebook stranici. A ako je suditi po nekim najavama, uskoro bi možda u tisak mogla i monografija kluba, koja će donijeti cijeli niz podataka o radu ovog kluba tijekom proteklih deset godina.

Foto: JK Kaštela


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij