hren

U gradskom proračunu za sljedeću godinu za javne potrebe u sportu rezervirano je šest milijuna kuna, a prema prijedlogu koji je izradila Zajednica športskih udruga Kaštela,  u skladu s pandemijom koronavirusa, trenutnom situacijom i mogućnostima Grada.

Od navedenog iznosa 5,4 milijuna kuna usmjerit će se za programe u Zajednicu športskih udruga.

Najveći dio sredstava kojima će raspolagati ZŠU, 3,6 milijuna kuna,  odnose se na programske aktivnosti sportskih udruga, od čega oko 92 posto za sufinanciranje klubova od prve do treće grupe, a ostatak za sufinanciranje članova ZŠU četvrte grupe.

Za program nositelja kvalitete sporta grada Kaštela planirano je 1,148 milijuna kuna, za rad ZŠU 350 tisuća kuna, a ostala sredstva namijenjena su programima sporta djece predškolske dobi, školskog sporta, školovanje i usavršavanje kadrova u sportu, nagrade i priznanja, zdravstvenu zaštitu, stipendiranje vrhunskih sportaša i drugo.

Za posebni dio programa planirano je 600 tisuća kuna, od čega 500 tisuća za održavanje sportskih objekata te 100 tisuća kuna  za program udruga od posebnog interesa.

Detaljni plan, prema kojem će se rasporediti sredstva unutar ZŠU i među njenim članovima, donijet će Upravni odbor, a o njemu će, u veljači odlučiti kaštelansko Gradsko vijeće.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij