hren

Na Prvenstvu Europe za juniore, koje se proteklih dana održavalo u Poreču, boje Hrvatske branili su i trojica članova judo kluba Kaštela Nikola Zorotović, Marin Vujić i Ivan Rozga. Mladi Kaštelani pod vodstvom trenera Boška Rozge nisu prošli prve stepenice natjecanja u svojim kategorijama, ali su pokazali borbenost i znanje te stekli vrijedna iskustva na jednom velikom natjecanju.

Na prvenstvu je nastupilo 356 judaša i judašica iz 37 država, a od hrvatskih predstavnika vrijedi zabilježiti treće mjesto Ane Viktorije Puljiz u kategoriji do 52 kg.

Prvog dana natjecanja od kaštelanskih boraca na strunjaču je izašao Nikola Zorotović u kategoriji do 66 kg, u ogledu s Ukrajincem Olehom Veredybaom koji iza sebe ima broncu s kadetskog prvenstva Europe i veći broj medalja sa europskih kupova. Nakon minutu i pol borbe Zorotović je izgubio koncentraciju te je uradio veliku grešku koja ga je koštala pobjede, čime je ovo natjecanje za njega bilo gotovo.
Marin Vujić na borilište je izašao drugog dana natjecanja u kategoriji do 81 kg, no u toj prvoj borbi nije uspio savladati grčkog predstavnika Athanashiosa Milonelisa. Prve tri minute borbe Vujić je Grka naveo na dvije kazne, međutim to nije bilo dovoljno za pobjedu. U zadnjih pola minute borbe Kaštelanin je pao na „ippon“ i ostao bez prilike za osvajanje medalje.

Posljednji dan natjecanja svoju priliku imao je Ivan Rozga u kategoriji do 100 kg, no odmah u prvoj borbi izgubio je od predstavnika Azarbejdžana Adila Karimila, a time je i on završio svoj nastup na prvenstvu.

 

Foto: HJS


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij