hren

Ekipa Šampioni iz Kaštel Starog, pomalo i neočekivano, pobjednik je 16. sezone Lige pionira na male branke. Oni su u finalu, u utakmici bez pogodaka, tek nakon boljeg izvođenja penala pobijedili Pauke dok je trogirska ekipa Small boys u utakmici za treće mjesto dobila Demone.

Inače, ovog ljeta u Ligi pionira natjecalo se dvanaest ekipa, iza njih je odigranih jedanaest kola regularnog dijela, a osam najbolje plasiranih kroz play-off borilo se za titulu prvaka.

Utakmica za 3. mjesto:
Small boys - Demoni 4:1 (1:0)

Finale:
Pauci - Šampioni 0:2 penali

Nakon što su se Šampioni i Pauci dosta lako riješili svojih protivnika u četvrtfinalu, za prolaz u finale morali su se dobro namučiti. Sama finalna utakmica bila je dosta napeta i neizvjesna, prevladavale su čvrste obrane, objema ekipama važnije je bilo ne primiti pogodak nego kako ga dati. Kao da smo gledali finale odraslih, niti jedan od finalista nije htio preuzeti rizik i zaigrati otvorenije. To posebno vrijedi za Pauke koji su pojedinačno ipak kvalitetniji sastav što su i pokazali svojim igrama u regularnom dijelu lige koju su odigrali bez poraza. Pri samom kraju finalne utakmice pokušali su zaigrati otvorenije, čak su i stvorili nekoliko izglednih prilika, međutim svi njihovi napadi odbijali su se o čvrstu obranu Šampiona. Kod izvođenja penala Šampioni su pokazali više smirenosti i preciznosti od Pauka te su sasvim zasluženo postali prvaci Lige pionira.

Za Šampione koji su već treću godinu za redom igrali u istom sastavu nastupili su: Duje Dujilović, Mario Grbeša, Ante Grgurević, Marko Rajčić, Filip Buzov, Lovre Zekić, Toni Ujević, Branko Šerić i Josip Dujilović. Ekipu je sve tri godine vodio Dario Dujilović.

Sve utakmice ovogodišnje Lige pionira na zadovoljstvo svih ekipa odsudio je Ante Penga.

Konačan poredak Lige pionira:
1. mjesto Šampioni
2. mjesto Pauci
3. mjesto Small boys
4. mjesto Demoni

Najbolji igrač Lige pionira je Filip Buzov iz ekipe Šampioni.
Najbolji strijelci sa po 16 pogodaka su Vedran Rožić iz Small boysa i Filip Buzov iz Šampiona.
Najmlađi igrač, drugu godinu za redom je Karlo Poljak iz ekipe Crveni panduri dok je trofej za Fair play dobila ekipa Pauci.

Pehare, medalje te ostale nagrade najboljim ekipama i pojedincima podijelio je Vinko Milić predsjednik Udruge za mali nogomet grada Kaštela, otganizatora ovogodišnje Lige pionira.

 

Foto: UMNGK


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij