hren

JEDRILIČARSKI KLUB „MARINA KAŠTELA“ DOMAĆIN JE OTVORENOG PRVENSTVA HRVATSKE 2020.  KLASA OPTIMIST
Jedriličarski klub „Marina Kaštela“ domaćin je Otvorenog prvenstva Hrvatske u klasi „optimist“ koje se održava u kaštelanskom akvatoriju sve do 4. kolovoza, a proglašenjem najboljih među najboljima u flotnom jedrenju ove subote završen je njegov prvi dio, dok  se od danas jedri ekipno, pa će mladi jedriličari skupljati bodove i za svoje klubove.

Flota od 138 najmlađih hrvatskih jedriličara regatavalo je proteklih dana  u borbi za medalje u pojedinačnoj konkurenciji, za djecu do 16 godina, kao i za onu najmlađu, do 12 godina, a pobjednicima su pehari i medalje podijeljeni jučer po završetku natjecanja u Marini Kaštela.

Tako je na Otvorenom prvenstvu Hrvatske za djevojčice do 12 godina najbolja bila Ema Grabar iz JK Uljanik iz Pule, drugo mjesto pripalo je Nini Marušić iz JK Zvir, dok je treća bila Marta Lolić iz JK Split. Među dječacima u istoj dobnoj skupini, najviše bodova u plovovima sakupio je Bepo Duplančić iz JK Zenta, potom Toma Smirčić iz JK Split i Marko Puljiz iz pulskog JK Uljanik, kojem je pripalo treće mjesto.

Mija Močinić iz JK Uljanik bila je najuspješnija među djevojkama do 16 godina, drugo mjesto osvojila je Kata Rabak iz JK Vega iz Pule, a treće Noa Gorički, također iz jedriličarskog kluba Uljanik. Prvo mjesto među dječacima pripao je Tristanu Tolu iz JK Vega, drugo Josipu Tafri, članu JK Labud, a treće Bepu Duplančiću iz Zente.

U ukupnom poretku najbolji je bio Tristan Tol, a slijede ga Josip Tafra i Bepo Duplančić.

Na prvenstvu Hrvatske za djevojčice najbolja je bila Mija Močinić iz JK Uljanik, drugo mjesto osvojila je Katja Rabak iz JK Vega, a treće Noa Gorički iz Uljanika, dok je kod dječaka prvo mjesto pripalo Tristanu Tolu iz JK Vega, drugo Josipu  Tafri iz Labuda, a treće Bepu Duplančiću iz JK Zenta.

Proteklih dana  prognoza i vrijeme organizatorima su išli na ruku pa je regatno polje postavljeno ispred južne strane Čiova, a osim postavljanja regatnog polja i organizacije na moru, organizatori su ovog puta imali daleko više posla i na kopnu, kako bi se ispoštovale potrebne epidemiološke mjere i  sve proteklo u najboljem redu.

 

Foto: JK Marina Kaštela


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij