hren

JEDRA U ZALJEVU
Kaštelanski zaljev i jedriličarski klub Giričić iz Kaštel Gomilice ovog su vikenda bili domaćini sudionicima 9. Kaštelanske regate, na kojoj se okupila 31 jedrilica sa 133 sudionika i više sudaca, a regatno polje najbrže je prošla jedrilica Overload s kormilarom Sinišom Kaliternom.

Posada Overloada, nakon starta u 10 sati, prošla je ciljem kod bove u Marini Kaštela prva u svojoj skupini, ali prva i u generalnom plasmanu, a  zabilježeno vrijeme je 11:41:20.

U drugoj skupini  najbrža je bila Blue lady s kormilarom Goranom Treursićem, koja je ukupno na cilj stigla osma. Luka Jakovčev na kormilu Ruzine bio je najbrži u trećoj skupini  te drugi brod koji je prošao zamišljenom crtom cilja, a drugi u toj skupini bio je brod Viga s kormilarom Vedranom Ujevićem, koji je ukupno kao treći završio regatu. Četvrti i peti brod koji su prošli ciljem bili su Magnum i Mladen Makjanić te Green peace s kormilarom Brunom Gašpićem, koji su u toj trećoj skupini stigli kao treći i četvrti.

Brod Farabut s kormilarom Lovrom Perhatom bio je najbrži u četvrtoj skupini, a Farabut je ujedno bio šesti brod koji je prošao ciljem. U skupini najkraćih jedrilica prvi je ciljem prošao kormilar Dalibor Ercegovac s brodom Briva, što je ujedno bio petnaesti brod koji je uplovio na cilj.

Nakon regate domaćini su sudionicima podijelili nagrade i pehare, a regata se proslavila u ugodnoj i veseloj atmosferi specifičnoj za većinu jedriličara.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij