hren
 

LIJEPE VIJESTI IZ LIMOGESA
Na natjecanju  svjetskog WBTF kupa u twirlingu, koji se održao u francuskom Limogesu od 4. do 8. kolovoza, boje  Hrvatske, između ostalih,  branile su i članice kaštelanskog  kluba Andrea Šalov i Anabella Marjanović te Klara Crnković i Lucija Ljubičić.

Na ovom svjetskom kupu sudjelovalo je ukupno 1226 natjecatelja, a osim Hrvatske sudjelovali su još Australija, Češka, Irska, Kanada, Škotska, Norveška, Švicarska, Nizozemska, Francuska, Japan, USA, Slovenija, Engleska, Švedska, Italija, Pakistan, Rusija, Njemačka i Španjolska.

Nastup u Limogesu za većinu hrvatskih predstavnica bio je jednu izuzetno iskustvo jer hrvatski twirling nema dugu tradiciju na ovom natjecanju, no ipak su ostvareni zavidni rezultati.
Od kaštelanskih predstavnica najuspješnija je bila Andrea Šalov, koja je svojim nastupom izborila sudjelovanje u finalu te na kraju osvojila visoko deseto mjesto u kategoriji solo level B i Artistic Twirl level B od ukupno 67 natjecatelja.
Najmlađa sudionica natjecanja Anabelle Marjanović u istoj kategoriji zauzela je vrlo dobro 24. mjesto od ukupno 67 natjecatelja.
Klara Crnković u svojoj kategoriji osvojila 18. mjesto od ukupno 57 natjecatelja, a najstarija kaštelanska natjecateljica Lucija Ljubičić, u solo kategoriji osvojila je 24. mjesto, dok je kao članica nacionalnog tima osvojila visoko deseto mjesto.
Klara Crnković i Andrea Šalov natjecale su se i u kategoriji Artistic Twirl duo u kojoj su zauzele 26. mjesto od 31 natjecatelja.

- Ovi rezultati, pored toga što nas čine ponosnim, istovremeno daju nadu i vjeru u još bolje rezultate ne samo na nacionalnoj  razini. Oni pokazuju da se predani rad itekako isplati i bude prepoznat i u svjetskim razmjerima – poručili su iz TK Kaštela i Kaštelanskih mažoretkinja.

Foto: TK Kaštela i WBTF


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij