Strinić, Miljak, Rančić, odbojkaši i twirling klub, nositelji titula najboljih

PROGLAŠENJE NAJBOLJIH SPORTAŠA KAŠTELA
Ivan Strinić, Anamarija Miljak, Ivan Rančić, odbojkaški klub Mladost Marina Kaštela i twirling klub Kaštela, prva su imena kaštelanskog sporta u prošloj godini, a za postignute uspjehe te titulu najboljih sportaša Kaštela, dodijeljene su im nagrade na prigodnoj svečanosti u dvorcu Vitturi.

Da su upravo navedeni sportaši i klubovi bili najbolji, odlučila je posebna komisija, sastavljena od više sportskih djelatnika, nekoliko novinara te predstavnika Grada, a nagrade su im uručili predsjednik ZŠU Mirko Parčina, gradonačelnik Ivan Udovičić, njegov zamjenik Zoran Bonacin te pročelnica za sport Sandra Zokić.

Uspješni reprezentativci

Ivan Strinić do titule najboljeg sportaša Kaštela u 2013. godini došao je kao član kickboxing kluba MOKK, i to za prvo mjesto na prvenstvu države u Slavonskom Brodu, prvo mjesto u K1 u Poreču, treće mjesto na Europskom prvenstvu u Poljskoj, a ujedno je i juniorski reprezentativac Hrvatske.

Odbojkaški klub Marina Kaštela prošle je godine iznjedrio najbolju sportašicu grada, a to je Anamarija Miljak, seniorska reprezentativka koja je u dresu reprezentacije osvojila 3. mjesto na Mediteranskim igrama u Turskoj, a prošle sezone s matičnom ekipom osvojila 5. mjestu na prvenstvu države.

Konstanta u dobrim rezultatima

Najboljim trenerom u Kaštelima još jednom je proglašen odbojkaški trener Ivan Rančić, jedan od zaslužnih za osvajanje prošlosezonskog prvenstva države te nastup Mladosti Marine Kaštela u finalu Kupa.

Kao i njihov trener, i odbojkaši Mladosti Marina Kaštela, neprikosnoveni su vladari sportskom scenom u Kaštelima u zadnjih nekoliko godina. A titulu najbolje momčadi, kao i njihovom treneru donio je naslov prvaka te igranje u finalu Kupa.

Naslov prvakinja Hrvatske na natjecanju u Požegi, ali i neki pojedinačni rezultati koji su ostvareni u tom klubu, titulu najbolje ekipe u prošloj godini, donijeli su twirling klubu Kaštela.

Posebne nagrade za mnoge godine rada

Na ovoj svečanosti posebna priznanja  za dugogodišnje postojanje i promicanje sporta u gradu dodijeljena su klubu sportskog ribolova Nebojsija, koji je proslavio 30 godina rada i djelovanja te jednom sportskom „starcu“, NK Gošk, koji je iza sebe ostavio čak 90 godina postojanja. U ime ova dva kluba priznanja su primili Vlado Šolić i Martin Botica.

Kaštelanska sportska budućnost

Osim nagrada i priznanja za uspješnost i djelovanje, ovom prilikom uručena su i priznanja perspektivnim sportašima Kaštela.

Predsjednik Gradskog vijeća Denis Ivanović priznanja je uručio Antei Duvnjak iz VK Kaštela, Brunu Zebiću i Ani Ljubić iz JK Dalmacijacement, Marinu Šegrtu i Stipi Bilokapiću iz RK Marina Kaštela, Renatu Juriću i Slavenu Buzovu iz HNK Jadran, Stipi Vrdoljaku i Toniju Kurtoviću iz NK Gošk, Ivanu Kulušiću i Jošku Melvanu iz OK Mladost Marina Kaštela, Boži Dozanu i Maji Aleksić iz PK Kaštela, Matei Vidović i Jeleni Ninčević iz OK Marina Kaštela, Ivanu Vrankoviću iz ŠK Petar Sedlar Pepe, Draganu Benderu i Anti Toniju Žižiću iz KK Kaštela, Petri Krešimiri Lukač i Aniti Zoko iz ŽRK Marina Kaštela,  Dori Meštrović i Antoniu Jurišiću iz GK Kaštela, Ivanu Leskuru i Marku Injiću iz KDU Kaštela, Kristianu Bartoloviću i Toniju Juriću iz HNK Val, Marinu Alfireviću i Katarini Šimunović iz PK Lolita, Nikoli Zorotoviću i Miji Mihovilović iz JK Kaštela, Sarah Pastuović iz TK Kaštela, Patriciji Grgurić i Boži Barunu iz TK Resnik, Dei Stanković i Ilerani Gashi iz ŽNK Dalmacija.

Foto: Ante Majić


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)


 

 
 


 Copyright © 2022. Portal grada Kaštela. Sva prava zadržana.
Kastela.org koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva, saznaj više...

hrcsenfrdehuitnoplsksl