salah

Međunarodni nogometni savez (FIFA) u petak je objavio po troje nominiranih za nagradu za najboljeg igrača, odnosno igračicu svijeta u 2021. godini koje će biti dodijeljene 17. siječnja u Zurichu.

Za najboljeg nogometaša svijeta nominirani su poljski napadač Robert Lewandowski (Bayern), argentinski napadač Lionel Messi (Paris SG) te egipatski napadač Mohamed Salah (Liverpool), dok su u ženskoj konkurenciji nominirane Španjolske Jennifer Hermoso i Alexia Putellas (obje Barcelona) te Australka Sam Kerr (Chelsea).

Nagrada "FIFA the Best" dodjeljuje se od 2016. godine, prvi dobitnici bili su Portugalac Cristiano Ronaldo i Amerikanka Carli Llyod, a prošlogodišnji pobjednici bili su Lewandowski i Engleskinja Lucy Bronze.

Ovu nagradu 2018. godine osvojio je kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić, dok je Messi jedini put pobjednikom proglašen 2019.

Osim nagrada za najboljeg igrača i igračicu, FIFA će 17. siječnja dodijeliti i nagrade za najbolje vratara i vratarku, najboljeg trenera i trenericu, najboljih 11 u muškoj i ženskoj konkurenciji, nagradu za "fair play" te nagradu "Puskas" za najljepši pogodak.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno