nkosijek

OSIJEK je u nevjerojatnoj utakmici četvrtfinala Kupa pobijedio Osijek na penale 5:4 nakon što je u odigranih 120 minuta rezultat bio 0:0.

Junak za domaćine bio je Mirlind Daku koji je u zadnjoj seriji pogodio nakon što je Zirdum prije toga pogodio gredu. Obje momčadi završile su susret s desetoricom nakon što je Žaper za domaćine u 94. dobio izravni crveni karton da bi na drugoj strani Kvržić u 105. i 106. minuti dobio dva žuta kartona.

Nevjerojatno poluvrijeme golmana Slavena

Kako je ova utakmica uopće došla do produžetka teško je objasniti, a najzaslužniji za to je nevjerojatni Ivan Sušak koji je u debitantskom nastupu radio čuda na golu Slavena. Već u 1. minuti morao je obraniti jako dobru priliku Ramonu Mierezu, a da nije bilo Sušaka, Slaven bi već do poluvremena vjerojatno primio tri ili četiri gola.

U 5. minuti Fiolić vuče kontru i daje Mierezu koji mu vraća idealnu loptu u sredinu, ali Fiolić na nju malo kasni. U 14. minuti je Fiolić s kuta šesnaesterca jako dobro pucao, ali je Sušak još bolje obranio, a devet minuta kasnije zaustavio je i udarac Nejašmića koji je u jako dobroj poziciji pucao ravno u golmana Slavena. U sljedećem napadu Mierez je pobjegao obrani i u dobroj šansi pucao u - aut.

Kad nije išlo iz blizine, Kleinheisler je probao iz daljine. U 33. minuti raspalio je s 30 metara, no Sušak sjajnom paradom odbija u korner. Iz tog kornera Bočkaj nalazi glavu Škorića, on odlično tuče uz samu stativu, ali nevjerojatni Sušak i to brani. U sljedećem napadu Bartolec je probio stranu i ubacio prema Mierezu koji malo kasni na čisti zicer.

Zekić napravio tri izmjene u 37. minuti

Ta akcija bila je previše za Zorana Zekića koji u 37. minuti iz igre vadi Van Bruggena, Utina i Mlinarića, a uvodi Marinu, Caimacova i Božića. Nije izgledalo kao da će to nešto promijeniti, no od tog trenutka Slaven je polako počeo stvarati ravnotežu i Osijek više nije prijetio u praktički svakom prelasku centra.

Slaven je u nastavak izašao kao potpuno druga momčad koja je bila puno bolje organizirana, dobro se branila i čekala kontru preko brzog Zapate. Dočekala ju je u 54. minuti kad je Kolumbijac pobjegao po lijevoj strani, ušao u sredinu i dobro pucao, ali je greda spasila domaćine.

Obje momčadi promašile penal

Kako je vrijeme odmicalo, gosti su bili sve neugodniji, a u 71. minuti dobili su najveću šansu kad je Škorić s leđa u šesnaestercu srušio Kvržića. Za Ivana Krstanovića su penali inače stvar formalnosti, ali jedan od najboljih strijelaca u povijesti HNL-a je s bijele točke pogodio spojnicu. Krstanović se mogao iskupiti u 75. minuti, ali je u velikoj prilici pucao u bliži kut, što je Malenica obranio, a Osijekov golman je u nastavku akcije skinuo i veliku šansu Zapati.

Osijek nije igrao ništa, ali je u 85. minuti mogao i morao riješiti utakmicu. Nakon ubačaja Bočkaja iz auta, Marina je u skoku laktom udario Lončara i skrivio penal. No, opet se ukazao Sušak koji je pročitao njegov udarac i spasio svoju momčad, a priliku da ipak bude heroj propustio je Krstanović dvije minute prije kraja kad je u velikoj prilici pucao ravno u Malenicu.

Dva crvena kartona u produžetku

Stvari su se dodatno zakomplicirale u 94. minuti kad je Mihael Žaper iznenada dobio crveni karton. Nije jasno zbog čega točno, ali je najvjerojatnije nešto dobacio sucu Franu Joviću koji ga je bez razmišljanja isključio. U produžetku se ništa nije događalo osim dvije minute "blackouta" Zorana Kvržića koji je u 105. dobio prvi, a u 106. minuti drugi žuti karton i tako izjednačio situaciju na terenu na 10:10.

Slaven je zabio prva tri penala u raspucavanju i imao je veliku priliku nakon što je Škorić u trećoj seriji pogodio gredu. No, nakon toga je Goda pucao pokraj gola, poslije njega je promašio i Zirdum i Daku je odveo Osijek u polufinale.

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada