austrija hrvatska

HRVATSKA U-21 reprezentacija fantastično je odigrala u Riedu protiv Austrije i u utakmici 6. kola kvalifikacija za Euro 2023. pobijedila 3:1.

Hrvatska je nakon šest kola maksimalna s 18 bodova i jako je blizu direktnog plasmana na Euro. Dva puta je Bišćanova momčad dobila Azerbajdžan (2:0 i 5:1), zatim Finsku (2:0), Norvešku (3:2), Estoniju (2:0) te sad Austriju.

Strijelci za Hrvatsku bili su Kačavenda u 14. minuti, Franjić u 42. te Luka Sučić s bijele točke u 55. Za Austriju je bio strijelac Schmid u 67. minuti.

Fantastičnih sat vremena u Riedu

Hrvatska je odigrala sjajnih sat vremena u Riedu. Bišćanovi igrači su u tom periodu održali pravu nogometnu lekciju Austrijancima, ali u posljednjih pola sata Austrija je navalila. Domaćin je zabio gol, a imao je i nekoliko fantastičnih prilika za zabiti drugi, pa čak i treći gol. Vratnica, Kotarski na vratima i sreća su pomogli Hrvatskoj.

Izabranici Igora Bišćana do prednosti su stigli dalekometnim udarcem Kačavende, čiji je pokušaj s 25 metara iznenadio Hedla na domaćim vratima.

Bolju igru u prvom poluvremenu Hrvatska je okrunila još jednim golom. U 41. minuti Sučić je izveo slobodan udarac iskosa s lijeve stane, najviši u skoku bio je kapetan Franjić, njegov se udarac odbio od vratnice i prešao gol-liniju prije no što ju je Hedl uspio ukrotiti.

Početkom nastavka Hrvatska je povećala prednost nakon što je Aiwu vrlo naivno na rubu kaznenog prostora oborio Marina, a Sučić bio siguran izvođač najstrože kazne.

Drama na samom kraju

No, veliko vodstvo kao da je uspavalo Hrvatsku pa je Austrija u posljednjih pola sata ozbiljno zaprijetila. Schmid je u 67. minuti lijepim udarcem s 20-ak metara svladao Kotarskog, a onda je Adamu u 74. i 77. minuti imao dvije vrlo izgledne situacije za dodatno smanjenje. Srećom, prvi njegov pokušaj zaustavila je vratnica, a drugi je Soldo uspio izbiti sa same gol-linije.

U drugoj utakmici u ovoj skupini igranoj u utorak Norveška je kao gost svladala Azerbajdžan s 2:1, pa je sada Hrvatska vodeća s 18 bodova, Norveška je druga s 15, a Austrija treća s 12 i utakmicom više.

Sljedeću utakmicu Hrvatska će odigrati upravo protiv Austrije na domaćem terenu 25. ožujka.

Plasman na EP izborit će devet pobjednika skupina te najbolja drugoplasirana reprezentacija, dok će preostalih osam drugoplasiranih u dodatne kvalifikacije.

AUSTRIJA: Hedl, Klarer, Aiwu, Nemeth, Kronberger, Braunöder, Demaku, Auer, Demir, Schmid, Adamu

HRVATSKA: Kotarski, B.Šutalo, Soldo, J.šutalo, Vušković, Sučić, Franjić, Palaversa, Kačavenda, Marin, Šimić

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada