hrvatska rusija

HRVATSKA je ostvarila plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru teško izborenom, ali potpuno zasluženom pobjedom 1:0 protiv Rusije na natopljenom terenu punog Poljuda. Jedini pogodak pao je u 81. minuti, a bio je to autogol Rusa Fjodora Kudrjašova.

Dominacija od prve minute

Hrvatska se od prve minute nametnula i preuzela je kontrolu nad utakmicom, dok su Rusi stali u čvrsti blok pred svojim golom. Dobru je priliku već u devetoj minuti propustio Kramarić. Juranović ga je pronašao preciznim centaršutom, no Kramarić je glavom šutirao ravno u vratara Safonova.

Blizu pogotku bio je i Brozović u 24. minuti, kada je njegov siloviti pokušaj izvana prohujao pored vratnice, dok je tri minute kasnije natjerao Safonova na intervenciju. Perišić je bio konstantna prijetnja po lijevoj strani, ali ipak nije uspio ozbiljnije ugroziti ruskog vratara.

O dominaciji Hrvatske u prvom dijelu svjedoče i podaci da su Dalićevi izabranici imali čak 67% posjeda lopte, a istovremeno Rusi nisu uputili nijedan udarac prema golu Ive Grbića.

statistika sp

Autogol presudio Rusima

Nikakve razlike nije bilo ni u drugom dijelu, u kojem je Hrvatska nastavila s dominacijom, iako je kombinatoriku otežavao jako natopljen teren. Već u 47. minuti Pašalić je bio u vrlo dobroj prilici poslije jednog od mnogih uspješnih ubačaja Juranovića, no njegov udarac glavom se od Divejeva odbio ravno u ruke Safonovu.

Dalić je s vremenom sve više gurao ekipu prema naprijed te radio ofenzivne promjene, pa je tako u igru uveo dva dodatna napadača u Petkoviću i Livaji, dok je Brekalo zamijenio Juranovića. Upravo je Petković u 61. zaprijetio glavom, no i taj je udarac išao preblizu Safonovu.

Dok je Dalić radio napadačke izmjene, Valerij Karpin sve je više zatvarao rusku reprezentaciju. Već u 56. minuti uveo je i trećeg stopera Čistjakova umjesto Golovina. Rusija se uspješno i koncentrirano branila, dok u udarcima hrvatskih napadača nije bilo dovoljno preciznosti, a nije bilo ni sreće.

I onda u 81. minuti sreća se osmjehnula Hrvatskoj, a koncentracija Rusa ipak popustila. Sosa je ubacio s lijeve strane, lopta je preletjela brojne igrače koji su čekali na prvoj vratnici te tako, čini se, iznenadila lijevog beka Fjodora Kudrjašova, koji je na nju nesretno natrčao i smjestio je u vlastitu mrežu.

Rusija je, naravno, nakon toga bacila sve karte u napad, ali ni u jednom trenutku nije uspjela ozbiljno zaprijetiti vratima Ive Grbića. Hrvatska se obranila i izborila plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru, završivši na čelu skupine H s jednim bodom više od ruske reprezentacije.

grafika sp
Izvor: Index.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada