mala

Ovog vikenda, u organizaciji JK Labud, te uz pomoć Grada Visa i Turističke zajednice Visa, održana je 77. Viška regata. Najavljivalo se tri dana jedrenja, veliki broj zainteresiranih, promjenjivo vrijeme, ali ne i obaranje rekorda jedrenog vremena, show u luci Vis by Stravaganza te neizvjesno nadmetanje najboljih posada za pobjednika regate.

Već prvog dana jedrenja, na iznenađenje svih, u jakoj konkurenciji po olujnoj buri i spartanskim uvjetima na moru, postavio se novi rekord u najbržem jedrenom vremenu 28milja duge I. etape Split – Vis, zahvaljujući jedrilici, Generali TP52, s kormilarom Samo Žvan, JK Mariborčanka, koji je nakon samo 02:14:29 sata projurio kroz cilj u luci Vis i na kraju regate ponio naslov najbrže jedrilice 77. Viške regate, oborivši pritom rekord navigacije star osam godina.

Drugog dana regate, tradicija održavanja subotnje „regate u portu" nastavila se i ove godine, a uvjerljiva pobjeda na trapez regatama u luci Vis pripala je kormilaru Niki Kmetoviću s jedrilicom Stravaganza, JK Orsan, jedrilicom koja je svoj životni vijek provela na jezeru pa je znana i kao „lake racer“. Pokazujući u ovom nadmetanju svoje sposobnosti i nadmoć i po laganijem vjetru, Stravaganza je pobjedu proslavila na neuobičajen i originalan način, okretanjem broda na bok i pretrčavanjem horizontalnog jarbola. Malo tko je mogao skriti oduševljenje viđenim, a oni koji su svjedočili show-u imaju „priču za unuke“.

Treći dan regate jedrila se II. etapa Vis- Split, a prva u cilju u Splitu bila je posada Stravaganze, koja se pritom pošteno namučila u nadmetanju s Labudovim Poletom i kormilarom Nikom Deškovićem.

„Generali“ TP52 je najbrže dojedrio u Vis, a „Stravaganza“ u Split, ali je jedrilica Dubrovnik s kormilarom Denisom Vukasom, JK Orsan, nakon matematičke korekcije, pobjednik 77. Viške regate za krstaše razreda ORC i službeni pobjednik 77. Viske regate, i to treći put za redom.

Rezultati ukupnih pobjednika i pobjednika po skupinama regate na kojoj je sudjelovalo 146 jedrilica u ORC razvrstavanju te OPEN crusing i racing, su se proslavili na platou JK LABUD uz zakusku i ritmove banda Sunny day, a uvjerljivo najviše pehara odjedrilo je s posadama potom u dubrovački klub JK Orsan.

Pobjednici po OPEN skupini 
C0- ZLATAN, kormilar LUKAS TATEK, JK Endemi, Zagreb 
C1- BLUE LADY II , kormilar GORAN TREURSIĆ, JK Split
C2- MORE BLACK , kormilar  HELENA PURIĆ              
C3- UNA , kormilar  DAVOR MARČEC, JK Uskok, Zadar     
C4- FUGU , kormilar  KRALJEVIĆ DAMIR,JK Labud, Split       
C6- DORA , kormilar  VJEKO GATTIN, JK Labud, Split     
Rmaxi- MOLO LONGO TUTTATRIESTE , kormilar  RAJKO KUJUNDŽIĆ,JK Galeb, Kostrena     
R0- GENERALI , kormilar  SAMO ŽVAN, JD MARIBORČANKA     
R1- STRAVAGANZA , kormilar  NIKO KMETOVIC   JK Orsan, Dubrovnik         
R2- DUBROVNIK , kormilar  DENIS VUKAS, JK Orsan, Dubrovnik          
R3- MAREUS 3 , kormilar  DENIS STANOJEVIĆ, JK Labud, Split       
R4- FATAMORGANA 2 , kormilar  MATE ARAPOV, JK Mornar, Split     
R4- JUŽNI VJETAR , kormilar  JADRAN GAMULIN JK Orsan, Dubrovnik          
R5- SATAN II 2PI/7 , kormilar  DAMIR MITROVIC  JK Mornar, Split      
R6- T8SC , kormilar  ROBERT SKOMERŠIĆ,JK Plav, Krk  
R7- THE PIMP , kormilar  ROKO ŠTAMBUK   JK Split

Foto: promo


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno