hren

FORMULA 1 je uoči Velike nagrade Velike Britanije predstavila kako će bolidi izgledati od 2022. godine. Iako će momčadi promijeniti neke detalje, ovako će generalno izgledati bolidi nakon čitavog niza pravila koja se mijenjaju od sljedeće sezone. Bolidi će imati potpuno redizajniran stražnji prednji spojler, a oblik bolida bit će zaobljeniji kako bi bolidima koji su iza bilo lakše pratiti bolid ispred sebe i kako bi ga vozači lakše kontrolirali.

Kotači će biti veći (18 cola) i imat će poklopce koji su ukinuti 2009. godine, a prednji spojler djelomično će pokriti kotače. Formula 1 vjeruje da će se ovim promjenama povećati kompetitivnost te da će lakše biti pretjecati, a to bi trebalo povećati atraktivnost čitavog sporta.

Nesreća Romaina Grosjeana iz 2020. godine kad mu je bolid eksplodirao pri udaru u ogradu utjecala je na dodatna poboljšanja kad je sigurnost u pitanju. Novi bolidi bit će dizajnirani tako da će se motor, u slučaju raspada bolida, moći sigurnije odvojiti od ostatka bolida i da neće dolaziti do isticanja goriva, zbog čega se Grosjeanov bolid zapalio. 

Foto: F1
Izvor : Index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij