hren

Ferrari je imao loš vikend na VN Francuske, a šef njihove momčadi u Formuli 1 Mattia Binotto najavio je nove probleme na sljedećim utrkama.
Navijači 'crvenog bolida' brutalno su spušteni na zemlju na stazi Paul Ricard u Le Castelletu, jer po prvi puta ove sezone nisu osvojili niti jedan bod. Nakon vrlo dobrog nastupa u kvalifikacijama oba vozača su se borila s istrošenošću guma te su padala u ukupnom poretku da bi na kraju Sainz završio kao 11, a Leclerc tek kao 16., u utrci u kojoj je svih 20 vozača prošlo kroz cilj.

Ferrarijevi vozači nisu skrivali razočaranje takvim raspletom, a sada je medijski istup imao i šef momčadi Mattia Binotto. Njegove riječi bile su iskrene i realne i neće dobro sjesti fanovima talijanske momčadi.

'Nemam baš mnogo toga za reći. Jako umarajuća i teška utrka za nas. Nismo uspjeli postići funkcioniranje guma kakvo nam je trebalo i zbog toga su naše performanse patile. Ne mislim da to odražava istinsku brzinu bolida i same performanse, ali je nešto što moramo naučiti i riješiti, ne odmah, već u jednom srednje dugom i dugom periodu'rekao je Binotto te nastavio:

'Ako pogledamo dvije godine unatrag, stvarno smo se mučili ovdje i to nije staza koja nam odgovara. Međutim, problem smo imali prije dvije godine i trebali smo ga riješiti. Za nas je najvažnije razumjeti i riješiti ovo definitivno za sljedeću godinu. Glavna briga nam je da bi se to moglo dogoditi na još nekim utrkama, ali ne na svim stazama. Moramo biti spremni na takvu situaciju.'

Sljedeća dva vikenda karavana Formule 1 seli se u Austriju na stazu Spielberg koja je domaćin dva Grand Prixa, a Ferrari si ne smije više dozvoliti tako loš vikend ukoliko želi ostvariti ovosezonski cilj da završi kao treći u ukupnom poretku konstruktora iza nedodirljivih Red Bulla i Mercedesa. Najveći konkurent mu je McLaren koji mu bježi 16 bodova (110-94).

Izvor: Tportal.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij