hren

Iako je bilo kompliciranja pri 2-0 vodstvu u setovima protiv Švedske, hrvatska odbojkaška reprezentacija ipak je slavila te je osigurala nastup na Europskom prvenstvu u rujnu...

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija izborila je nastup na Europskom prvenstvu kao jedna od pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija u kvalifikacijama. Hrvatska je u nizozemskom Apeldoornu svladala Švedsku te je stigla do petog boda.

Sjajno su hrvatski odbojkaši krenuli u susret te su imali 2-0 u setovima nakon 25:21 i 25:22, ali onda slijedi pad te Šveđani s 25:19 i 25:21 osvajaju druga dva seta. Ipak, u odlučujućem petom setu su Hrvati sjajno krenuli sa 6:2 i do kraja i 15:11 nisu ispustili prednost.

Marino Marcelić bio je apsolutno prvo ime susreta s 33 poena, dok je Marko Sedlaček osvojio 14, a Filip Šestan devet. Kod Šveđana je prvo ime bio Viktor Lindberg s 14 bodova.

Hrvatska je u skupini A druga s pet bodova iza Nizozemske s devet, dok su Šveđani završili kvalifikacije s bodom. Međusobni ogled Nizozemske i Hrvatske u posljednjem kolu neće odlučivati ni o čemu jer je Hrvatska sigurna među pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija i taj plasman ne može izgubiti.

Europsko prvenstvo će se održati u rujnu ove godine u četiri zemlje. Domaćini će biti Poljska, Češka, Estonija i Finska.

Foto : HOS
Izvor : Sportnet.hr

 

KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij