14.svibnja 2021. u 10 sati,startnu liniju  ispred Sustipana ispunit će jedriličarske posade Paiške regate. Regata će se jedrili na ruti Split – Stari Grad (Hvar), a drugi plov je predviđen za nedjelju 16.svibnja, sa startom u zaljevu ispred Starog Grada na ruti prema cilju u Splitu. Subota je rezervirana za regatu u zaljevu na kojoj će svoje snage odmjeriti najuigranije posade.

Protekla, COVID pandemijom obilježena godina, 76 godina staroj Viškoj regati promijenila je kurs, i kao Pa(V)iška regata, usmjerila je jedriličare prema Starom Gradu. Gostoljubivost domaćina gradonačelnika Antonia Škarpei mještana Starog Grada, nadopunjena užitkom sudjelovanja u  posebnoj regati koja se u subotu održala u Starogradskom zaljevu, oduševila je sudionike, te su po završetku regate uslijedili mailovi, pozivi i poruke jedriličara sa izražavanjem želje da se regata opet održi na novoj lokaciji. Uprava j.k.Labud odlučuje kako će se Viška regata nastaviti jedriti u listopadskom terminu prema Visu, ali i kako će na početku sezone u svibnju mjesecu trajno organizirati PAIŠKU REGATU.

Direktor „Paiške regate“  Damir Skelin bio je direktor marketinga najveće hrvatske regate MRDUJE u periodu od 2001. do 2012. kada je „Mrduja“ znala dosezati i preko 320 prijavljenih jedrilica, dok posljednjih 10 godina vodi promociju Viške regate, a o Organizacijskom odboru Paiške regate izjavio nam je slijedeće: „ U ovim izazovnim pandemijskim vremenima, kako bi se ovakva regata unatoč iskazanoj želji jedriličara razvila u zanimljiv sportski, društveni i turistički događaj, potreban je i izniman tim koji čine najiskusniji „Labudaši“, od sudaca do operative na moru i strateške organizacije. Ovog zahtjevnog zadatka prihvatili su se: hrvatski olimpijac i košarkaški reprezentativac Željko Jerkov koji je vodi komunikaciju prema institucijama partnerima regate, Leo Lemešić proslavljeni jedriličar poznat po putovanju oko svijet koji se prihvatio organizacije subotnje regate u zaljevu, Alen Kustić eminentni Hrvatski jedriličarski sudac, višestruki prvak Hrvatske u klasi Laser-radial Dominik Perkovićkoji  je na čelu organizacije regate na moru, priznati hrvatski konzultant i organizacijski trener Hrvoje Kenfelji kapetan Toni Mlikota, višegodišnji direktor čuvene Viške regate. Raduje i činjenica kako je Raiffeisen leasing prepoznao potencijal ovog projekta i prihvatio pokroviteljstvo nad regatom. „Domaćini, gradonačelnik Antonio Škarpai direktor T.Z. Jakša Damjanić svjesni činjenice kako je Stari Grad iznimno privlačan jedriličarima, a zbog visoke popunjenosti priveza tijekom glavne sezone, objeručke su prihvatili ideju o Paiškoj regati, i maksimalno se angažirali kako bi jedriličarima  pružili priliku da i u predsezoni uživaju u svemu što otok nudi, a na radost vlasnika turističkih i ugostiteljskih objekata u Starom Gradu, te mještana. Za kraj važno je istaći i susretljivost te pomoć Županijske lučke Uprave i Lučke kapetanije Split, koji uvijek rado daju potporu j.k. Labud u organizaciji regata.

Svjesni neuobičajenih okolnosti u kojima živimo, ovogodišnje izdanje Paiške regate biti će potpuno usklađeno s epidemiološkim mjerama, te neće biti okupljanja ni u Splitu, ni u Starom Gradu, pa tako otpadaju standardni sastanak kormilara, dodjela pokala i prateća fešta, te zabavni program za jedriličare u Starom Gradu. No, bit će prilike i za to u godinama koje su pred nama. Prijave se vrše isključivo online na webu jedriličarskog kluba Labud zaključno sa srijedom 12.svibnja do 12 sati. Linkovi sa osnovnim informacijama, oglasom regate I online prijavama nalaze se u nastavku:

https://www.jklabud.hr/paiska-regata/prijave-online

https://www.jklabud.hr/paiska-regata/dokumenti/4209-oglas-paiske-regate-2021

https://www.jklabud.hr/paiska-regata

Kontakt za dodatne informacije: Damir Skelin 0913535555

 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij