hren

Superliga se oglasila službenim priopćenjem nakon ludog dana u nogometnoj Europi.
Nakon turbulentnih 48 sati postojanja propala je Superliga, barem u izvorno zamišljenom obliku.

Nakon službenog odlaska svih engleskih klubova i najava da će njihov primjer slijediti i drugi, službeno je to najavio Inter, a neslužbeno Milan, Atletico i Barcelona, očekivao se i službeni raspad Superlige, ali to se zasad nije dogodilo.

Superligaši su objavili službeno priopćenje u kojem su najavili da neće odustati od svoje ideje koju planiraju prilagoditi. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Europska Superliga uvjerena je da trentačmi status quo europskog nogometa treba promjene.

Predlažemo novo europsko natjecanje jer trenutačni sistem ne funkcionira. Naš prijedlog usmjeren je na evoluciju sporta uz skupljanje sredstava i stabilnost za cijelu nogometnu piramidu, uključujući pomoć u prevladavanju financijskih teškoća zbog pandemije za cijelu nogometnu zajednicu. Također bi bila omogućena veća sredstva za sve nogometne dionike.

Unatoč odlasku engleskih klubova, prisiljenih na takve odluke zbog pritiska na njih, uvjereni smo da je naš prijedlog poptuno u skladu s europskim zakonima i regulacijama što je pokazala današnja odluka suda da se Superliga zaštiti od akcija treće strane.

S obzirom na trenutačnu situaciju, razmislit ćemo o najprikladnijim koracima da preoblikujemo projekt, uvijek s ciljem pružanja najboljeg mogućeg iskustva navijačima uz povećanje solidarnih plaćanja za cijelu nogometnu zajednicu."

Izvor: Gol.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij