hren

Ovo je za Splićanku drugo ovogodišnje srebro, nakon što je do finala stigla i na Grand Slamu u Taškentu.
Dva tjedna uoči Europskog prvenstva najbolja hrvatska judašica Barbara Matić nastavila je niz odličnih nastupa na IJF World Touru osvojivši danas srebrnu medalju na Grad Slamu u turskoj Antalyji, gdje je u finalnoj borbi poražena od Nizozemke Kim Polling. Ovo je za Splićanku drugo ovogodišnje srebro, nakon što je do finala stigla i na Grand Slamu u Taškentu.

Na otvaranju turnira Matić je išla na Tunižanku Khlifi koju je pobijedila ipponom za manje od dvije minute borbe. Isti scenarij je Splićanka upotrijebila i protiv talentirane Belgijanke Willems, a zatim je u četvrtfinalu Portorikanki Perez dala 18 sekundi više od dvije minute. Bila je to važna pobjeda jer je upravo Perez slavila u prvom međusobnom dvoboju, na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine te je Barbara imala poseban motiv.

Polufinale joj je za suparnicu donijelo Uzbekistanku Matnijazovu. Bio im je to peti međusobni okršaj, a nakon što je Uzbekistanka upisala pobjedu u prvom, davne 2009. godine, Matić je naredala tri pobjede. Splićanke je pobjednički niz nastavila i u Turskoj te je slavila ipponom za novo veliko finale.

U završnoj borbi turnira prva nositeljica Kim Polling, nastavila je s perfektnim omjerom protiv hrvatske judašice i s dva wazarija upisala petu pobjedu u isto toliko dvoboja.

Izvor: 021portal.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij