hren

Drugo izdanje ATP Challengera Split Open ove će godine biti dvostruko i započinje već u ponedjeljak 5. travnja, kazano je danas na konferencije za medije u Splitu, na kojoj su više o turnirima govorili direktor turnira Ismar Moralić, splitski pročelnik za društvene djelatnosti Mate Omazić, Ivica Kekez, predsjednik TK Split 1950 te Tomislav Borozan, ravnatelja Javne ustanove Športski objekti Split.

Tako će se prvi turnir igrati od 5. do 11. Travnja, a drugi od 12. do 18. travnja u Teniskom centru na Firulama.

- Činjenica što imamo dva turnira nagrada je za sve dobro što smo učinili prošle godine. Prvotni je termin bio od 12. do 18. travnja, a onda se ukazala prilika za još jedan turnir koju jednostavno nismo mogli propustiti. Nažalost, unatoč svim našim naporima nismo dobili dopuštenje za gledatelje na tribinama. To su neke stvari na koje ne možemo utjecati.
"Cut" za glavni turnir je 188. mjesto, a za kvalifikacije 216. Ponovno ni jedan od naših igrača nije mogao ući ni u kvalifikacije, pa ćemo im dati pozivnice za glavni turnir. One idu domaćim dečkima i lanjskim polufinalistima Borni Goji i Duji Ajdukoviću te našem Davis Cup reprezentativcu Ninu Serdarušiću. Vjerujem da će drugi turnir biti još i jači jer se u tom tjednu igra samo Monte Carlo. Ždrijeb nam je 32 igrača, a za turnir se prijavilo njih 450. Ove smo godine imali i pretkvalifikacije u kojima je nastupalo 40 igrača. Bile su pun pogodak i to je smjer u kojem ćemo nastaviti – kazao je direktor Moralić.

- U normalnim uvjetima cilj je bio imati turnir uoči Svetog Duje, u predsezoni. Lanjsko izdanje imalo je sjajan odaziv, a raduje me što će splitska djeca opet dobiti šansu ostvariti bodove koji će ih podići na rang listi. Treba ulagati u mlade i Split je to prepoznao – naveo je Mate Omazić dok je Ivica Kekez najavio kako bi Split uskoro mogao dobiti turnir i na ATP razini.

- Siguran sam da će ovaj turnir napraviti iskorak u kvaliteti i organizaciji te da će postati i ATP turnir. Ovaj centar to zaslužuje. Inače, na ovoj lokaciji promet i parking veliki su problem, no imamo rješenje. Postoji projekt dvoetažnog parkinga na terenima 8, 9 i 10 gdje ima preko 3000 kvadrata, međutim korona je prošle godine rebalansom uskratila ta sredstva. Tu je predviđeno 250 parkirnih mjesta i nova tri teniska terena na razini ceste, čime bismo dobili i tri dvoranska terena. To je samoodrživ projekt, iz gradskog proračuna nije potrebna ni lipa – zaključio je Borozan.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij