hren

HRVATSKA je u Kopru s 1:0 poražena od Portugala u utakmici prvog kola grupe D Europskog prvenstva do 21 godine koje se igra u Sloveniji i Mađarskoj. 

U prvom dijelu nismo vidjeli puno lijepog nogometa. Hrvatska je tijekom cijelog poluvremena stajala u dvostrukom bloku s petoricom u prvoj liniji obrane i čuvala rezultat.

Kad je i bilo prilika za kontranapad, jako malo igrača Hrvatske usudilo se izaći i otići na polovicu Portugala pa je Hrvatska imala jednu jedinu veliku priliku prvom dijelu.

Po jedna prilika u prvom dijelu

Lovro Majer zaprijetio je s ruba kaznenog prostora odličnim udarcem, ali vratar Portugala Diogo Costa bio je spreman pa je bez većih problema obranio taj udarac.

 

Usprkos tome što je tijekom 30 minuta prvog poluvremena nizao napade jedan za drugim, i Portugal je imao samo jednu veliku priliku u prvom dijelu. U 25. minuti je Quieiros pucao glavom nakon kornera i pogodio stativu.

Do kraja prvog dijela vidjeli smo još nekoliko dalekometnih pokušaja s obje strane, ali velikih prilika, a posljedično ni pogodaka, nije bilo.

Jedan gol bio je dovoljan

Portugal je u drugom dijelu nastavio dominirati pritiskom i stvarati prilike, ali nije imao velikih prilika osim jedne. Nažalost za Hrvatsku, taj jedna je bila dovoljna za pobjedu. 

 

U 69. minuti zabio je Fabio Vieira, samo nekoliko minuta nakon što je ušao u igru. Sjajno se ubacio iz drugog plana i primio loptu koja je došla u prostor te mirno matirao Šempera. 

Do kraja susreta Hrvatska je pokušavala izmjenama i nešto ofenzivnijom igrom promijeniti rezultat, ali nije uspjela te je porazom započela svoj nastup na Euru.

Izvor : Index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij