hren

SPORTAŠI POMAŽU NAKON POTRESA
TRI mjeseca nakon potresa koji je pogodio Petrinju, Sisak, Glinu i okolicu, ranjeni kraj pokušava se vratiti u život.
Neprestano se prikupljaju donacije pomoći razrušenim područjima i stanovništvu, ali situacija na Baniji je jako loša. Posljednjih dana ljudi izlaze na ulice i prosvjeduju, traže materijal da izgrade svoje kuće i prozivaju lokalne dužnosnike zbog netransparentne obnove.

U humanitarnu akciju uključili su se i legendarni nogometaši Hrvatske i Slovenije. Na stadionu Mladosti igraju prijateljsku utakmicu nakon koje će HNS uplatiti donaciju županijskom nogometnom savezu, a predstavnici Uefe donaciju Crvenom križu. 

Utakmica je počela minutom šutnje za Cicu Kranjčara i sve stradale u potresima.

> Ovdje možete pratiti live stream 

Ideju su inicirali predsjednik HNS-a i član Izvršnog odbora Uefe Davor Šuker i predsjednik Uefe Aleksander Čeferin. 

Čeferin će u ime krovne europske nogometne federacije uručiti donaciju Hrvatskom crvenom križu, a predsjednik HNS-a Davor Šuker predat će donaciju Županijskom nogometnom savezu Sisačko-moslavačke županije, namijenjenu obnovi nogometne infrastrukture u potresima pogođenim područjima.

Susret nogometnih legendi Hrvatske i Slovenije nastavak je održavanja dobrih odnosa hrvatskog i slovenskog saveza koji su u rujnu prošle godine u Brdu kod Kranja također organizirali prijateljsku utakmicu u kojoj su slavili domaćini (3:2). 

Petrinjac Srebrić vodi Bobana, Kranjčara, Srnu, Olića...

Za Hrvatsku bi danas trebali igrati Davor Šuker, Zvonimir Boban, Aljoša Asanović, Ivica Olić, Petar Krpan, Dario Šimić, Marijan Mrmić, Stipe Pletikosa, Darijo Srna, Daniel Šarić, Niko Kranjčar, Igor Bišćan, Mario Stanić, Boris Živković, Silvio Marić, Mihael Mikić, Nenad Pralija, Tomislav Dujmović, Robert Špehar i Marko Babić. Ulogu izbornika preuzeo je viši savjetnik predsjednika HNS-a, Zorislav Srebrić, a pomoćnik na klupi bit će mu Robert Prosinečki. U vodstvu hrvatske momčadi bit će i aktualni izbornik Vatrenih, Zlatko Dalić, bivši izbornik Miroslav Blažević, odnosno Marijan Vlak. Slovenske boje branit će, između ostalih, Aleksander Čeferin, Primož Gliha, Miran Pavlin, Milivoje Novaković, Milenko Aćimović, Boštjan Cesar, Mišo Brečko, Radenko Mijatović, Aleksandar Radosavljević…

“Kao rođenom Petrinjcu izuzetno mi je drago da je ova inicijativa pokrenuta u Hrvatskom nogometnom savezu i da su je objeručke prihvatili naši prijatelji iz Slovenije, uz svesrdnu podršku i pomoć Europske nogometne federacije Uefe. Pritom su, naravno, ključnu ulogu odigrali predsjednik Uefe Aleksander Čeferin i predsjednik našeg Saveza i član Izvršnog odbora Uefe Davor Šuker. Ovo je još jedna potvrda silno velikog značaja nogometa u službi humanosti. Vjerujem da ćemo zajedničkim donacijama ljudima na potresom pogođenim područjima barem malo olakšati njihovu svakodnevicu. Želim izraziti veliku zahvalnost svim sudionicima obiju reprezentacija i obaju Saveza, ali i žal što će se utakmica odigrati bez prisustva gledatelja. Međutim, naša je obveza pridržavati se važećih epidemioloških mjera i u prvom redu misliti na zdravlje ljudi”, rekao je Zorislav Srebrić uoči utakmice u kojoj na službenom webu danas izvještava i Uefa, a na Indexu ćete moći pratiti live stream iz Petrinje te kasnije pogledati sažetak utakmice i izjave aktera.

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij