hren

Dugih 27 godina Hrvatska je čekala atletsku medalju s europskog dvoranskog prvenstva. U petak ju je napokon osvojio Filip Mihaljević koji se danas vratio sa svojim plemenitim teretom oko vrata.
Teško se po atmosferi u zagrebačkoj zračnoj luci moglo zaključiti da je u Hrvatsku stigla europska medalja osvojena u kraljici sportova, čekana 27 godina. Njezin je stasiti vlasnik brončani bacač kugle Filip Mihaljević koji se mjesecima borio s ozljedom, no oporavio se u pravom trenutku.

- Izvanredan osjećaj nakon ove prilično kratke dvoranske sezone koja je završila uspješno i jedan jako lijepi uvod u ovu olimpijsku godinu, rekao je Mihaljević.

No put do medalje nije bio nimalo lak.

- Kvalifikacije sam odradio rutinski, baš sam se išao štedjeti, što je više moguće. Nakon prvog hica sam bio svjestan da ću ući u finale, drugi hitac sam bacio da uđem u natjecateljski ritam jer nisam imao puno natjecanja i u finale sam došao spreman, fokusiran i baš sam bio nabrijan jer sam znao da će natjecanje biti vrhunsko, atmosfera je i bez publike bila sjajna i baš smo se fajtali dobro i baš sam prezadovoljan svojim nastupom i na način na koji sam nastupao. Mislim da u pravom sportskom duhu mogu reći mogao sam bolje, naravno, mi svi sportaši mislimo da možemo bolje, ali ja uzdignute glave mogu izaći, izašao sam s borilišta, dao sam sve od sebe, a to je rezultat i pokazao i ova je bronca jedno veliko zadovoljstvo i motivacija za rad dalje.

Vremena za veliko slavlje nema jer pred brončanim su Filipom nove, drugačije obveze.

- Pridružujem se vojsci kao vrhunski sportaš i to mi daje jednu dodatnu financijsku stabilnost i moram se odmah javiti. Takav je bio dogovor da me puste na EP i odmah se moram vratiti u Požegu na vojnu obuku. S guštom ću to odraditi, prihvatit ću to kao jedan izazov i potrudit ću se da to odradim što korektnije i što bolje mogu.

Izvor: HRT


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij