Pobjednik drugog veleslaloma u Banskom u istom vikendu je Francuz Mathieu Faivre s vremenom 2:25.29, a hrvatski skijaš Filip Zubčić, pobjednik jučerašnjeg veleslaloma, zauzeo je danas 14. poziciju.

Drugi je bio Švicarac Marco Odermatt sa zaostatkom od 75 stotinki sekunde, a treći vodeći u Svjetskom kupu i u poretku veleslaloma Alexis Pinturault sa 81 stotinkom zaostatka.

Filip Zubčić napravio je veliki kiks u prvoj vožnji, on je "proklizao" na jednim vratima i jedva se izvukao i nekako završio vožnju, no u ciljnu ravninu prošao je s velikih 3,10 sekundi slabijim vremenom od vodećega, pa je u drugu vožnju krenuo tek s 20. mjesta. U drugoj vožnji uspio je donekle popraviti dojam i osvojiti vrijedne bodove u borbi za Mali kristalni globus u ovoj disciplini.

Na kraju je s 2,49 sekundi zaostatka za pobjednikom zauzeo 14. mjesto, osvojivši 18 bodova u današnjoj utrci.

U ukupnom poretku veleslalomaša Pinturault ima 550 bodova, 25 manje ima Odermatt, a Filip Zubčić je s današnjih 18 na 486 bodova te je skliznuo s drugog na treće mjesto.  Do kraja sezone očekuju nas još dva veleslaloma u Svjetskom kupu, u Kranjskoj Gori  vozit će se 13. ožujka, a posljednji veleslalom sezone u švicarskom Lenzerheideu na rasporedu je tjedan dana kasnije.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa Pinturault je prvi s 1034 boda, ispred Odermatta (824), dok je Filip šesti sa 602 boda.

Izvor: hrt.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij