hren

Norveška je zbog korona-krize otkazala domaćinstvo jednog od tri kvalifikacijska turnira za plasman na Igre u Tokio, a Hrvatska je predviđena kao prva zamjena. Problem je u tome što Hrvatska igra na turniru koji se u ožujku igra u Francuskoj, a sada bi trebala preuzeti domaćinstvo od Norvežana. U tom slučaju bi bilo logično da se u Hrvatskoj igra turnir na kojem igra hrvatska reprezentacija, a to se neće svidjeti Francuzima iako u organizaciji imaju ogroman problem s ekipom Tunisa koji prema postojećim zakonskim restrikcijama nakon ulaska u zemlju mora odraditi dva tjedna karantene.

Na tri predolimpijska turnira igra se za šest pozicija na Olimpijskim Igrama u Tokiju. Norveška vlada je neumoljiva, otkazuju se gotovo svi sportski događaji u zemlji, do skijanja do rukometa, a svaka momčad koja uđe u zemlju treba odraditi dva tjedna izolacije. Istu shemu provodi i Francuska čiji zakonodavci propisuju dvotjednu karantenu za goste koji dolaze izvan EU. Drugim riječima, Tunis ne može na vrijeme stići na turnir u Francuskoj. IHF traži hitno rješenje, a teško će ga naći bez zamjene domaćinstva. U norveškoj skupini, uz domaćina koji je sve otkazao, trebali bi igrati još Brazil, Koreja i Čile, pa organizacija predstavlja veliki izazov i od nje bježe svi, uključujući i HRS koji je na papiru IHF-a prva zamjena za norveški Trondheim.

Što se tiče francuske skupine u Montpellieru, u kojoj bi za dvadesetak dana trebala nastupiti i Hrvatska, postoje dvije opcije: ili će zamijeniti domaćinstvo te doći igrati u Hrvatsku ili će država morati omogućiti Tunižanima ulaz mimo pravila. Nije realno očekivati da će IHF zbog problema s koronom preslagivati skupine, iako je uoči početka borbe za Tokio od tri turnira siguran samo onaj u Berlinu gdje se natječu Njemačka, Švedska, Slovenija i Alžir.

KVALIFIKACIJSKE SKUPINE

TRONDHEIM

Norveška
Brazil
Čile
Južna Koreja

MONTPELLIER

Francuska
Hrvatska
Tunis
Portugal

BERLIN

Njemačka
Švedska
Alžir
Slovenija

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij