hren

ALEN BABIĆ
ROVINJSKI ''DIVLJAK'' Alen Babić sve je popularniji u svijetu boksa i borilačkih sportova.
30-godišnji Savage postao je omiljen u očima boksačkih fanova Hrvatske, ali i Engleske zbog specifičnog stila boksa i karaktera. Babić boksa stilom boksača prije više od 20 godina, nije ga strah ući u razmjenu i silovitim tempom od prve sekunde traži nokaut protiv protivnika.

Osim toga, već je razvio dobru reputaciju kao trash-talker, posebice kad je u pitanju Filip Hrgović, a kombinaciju svega toga je pokazao u zadnje tri borbe u 2020.

Redom je rušio Shawndella Wintersa, Nialla Kennedyja i Toma Littlea.

Podsjetimo, Babić je u Londonu koncem studenoga prošle godine u svojoj šestoj profesionalnoj borbi nokautirao Toma Littlea i došao do šeste pobjede. Svih šest bilo je nokautom.

Hrabar i beskompromisan stil boksanja oduševio je brojne ljubitelje boksa, ali Babićev duhovit i izravan način ophođenja s fanovima na društvenim mrežama u kratko vrijeme pretvorio ga je u jednog od najpopularnijih hrvatskih sportaša.

Također, Babić je simpatije javnosti skupio kad je tijekom prvog vala pandemije koronavirusa prošlog proljeća danima neumorno s obitelji izrađivao zaštitne maske, a sad se među prvima priključio u pomoći ljudima Banije koji su nakon niza strašnih potresa ostali bez svojih domova.

Babić se oglasio na Instagramu gdje je odgovarao na pitanja navijača, a jedno od pitanja bilo gdje bi volio boksati za naslov prvaka svijeta. Babić je izdvojio dvije lokacije.

"Odabrao bih pulsku arenu. Tamo sam najbliže svom rodnom gradu Rovinju. A svoj najveći meč želim odraditi na Poljudu! Svaka čast svima, ali navijanje nije nigdje ni blizu kao u Dalmaciji", objasnio je hrvatski borac.

Sljedeći Babićev meč bit će protiv bivšeg izazivača za naslov Erica Moline, kojeg je porazio i Babićev veliki rival Filip Hrgović.

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij